اخلاق زیستی؛ اخلاق حرفه ای؛ اخلاق زیست‌محیطی؛ اخلاق در فناوری های زیستی

شاپا چاپی: 2345-2803 شاپا الکترونیک: 2538-5720

شماره کنونی
دوره 14 (1403)
مجله علمی - پژوهشی اخلاق زیستی

درباره‌ی مجله

اخلاق زیستی حوزه مطالعاتي است كه چالش‌های اخلاقي ناشي از بكارگيری ابداعات و نوآوريی های علوم زيستي و پزشكي را در فضايي ميان رشته‌ای به طور نظام‌مند مورد بررسي قرار داده، و به تنظيم و تنسيق روابط ميان فنّاوريی های نوين زيستي و نظام رفتاری انسان مي‌پردازد و بايدهای موجد در اين حوزه را سامان مي‌بخشد. قلمروی اخلاق زيستی، مطالعه و ارزيابي نحوه تقابل آثار و پيامدهای به كاربستن فنّاوريی های جديد زيست پزشكي در زندگي بشری را با اصول و معيارهای اخلاقي در بر مي‌گيرد. اين فنّاوری ها و پيشرفت‌ها كه قلمرو و موضوعات اخلاق زيستي را تشكيل مي‌دهند در چهار حوزه اصلي قابل طبقه‌بندی هستند:

فنّاوری های حافظ حيات در آغاز و انجام زندگي، فنّاوری های تشديدكننده‌ی حيات برای اصلاح كيفيت زندگي، فنّاوری های توليد مثل و به ويژه شبيه سازی، فنّاوريی های مرتبط با مهندسيِ ژنتيك، ژن درماني و ژنوم انساني.

با مجوز کمیسیون نشریات علوم پزشکی کشور، مجله علمی پژوهشی اخلاق زیستی از ابتدای سال 1399 به صورت دوره ای و سالیانه (Continuous) منتشر می گردد. نویسندگان محترم می توانند مقالات خود در زمینه‌های نامبرده را براي بررسي و چاپ در «مجله علمی پژوهشی اخلاق زیستی» مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ارسال نمايند.

مقالات مجله علمی پژوهشی اخلاق زیستی به صورت الکترونیک در سایت مجله منتشر می شوند و همچنین در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام isc، بانک اطلاعات نشریات کشور (مگیران) و پایگاه مجلات تخصصی نور (نورمگز) نمایه می شوند.

شماره جاری

مطالعه بیشتر

اطلاعات مجله

ارگان رسمی انجمن بین المللی اخلاق زیستی اسلامی

Email: iabioethics1390@gmail.com

صاحب امتیاز و مدیر مسئول: دکتر محمود عباسی (دانشیار، دانشگاه شهید بهشتی و رئیس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی)

Email: dr.abbasi@sbmu.ac.ir

سردبیر: دکتر سید مصطفی محقق داماد (استاد، دانشگاه شهید بهشتی)

Email: mdamad@ias.ac.ir

مدیر فنی: محمدحسن عرفان منش (کارشناس ارشد سایت و گرافیک، دانشگاه تربیت مدرس

Email: family.erfan@gmail.com

ارتباط با دبیرخانه: 

Email: ijbioethics@gmail.com

 

          

تازه ترین مقالات

نقش گسترش عدالت ترمیمی در آمیزش قواعد اخلاقی و حقوقی و بازسازی اجتماعی

جامعه‌شناسی زیست‌بوم کرونا و کارکردهای مناسب و نامناسب آن در آموزش و پرورش ایران

واکاوی چارچوب قانونی مدیریت بیماری‌های واگیر در پرتوی مطالعات تطبیقی

تقارن صومعه و مسجد ـ بقعه، مبنای توسعه کالبدی مجموعه تاریخی بسطام

جنبه‌های حقوقی و اخلاقی ضرورت کاربرد انرژی‌های تجدیدپذیر

تبیین نقش علّی تمایزیافتگی خود بر ثبات تعاملات زناشویی با میانجی‌گری ذهن‌آگاهی در رابطه عاطفی و حساسیت به طرد

نقش فرهنگ سازمانی پلیس در احترام به حقوق متهمان و بزه‌دیدگان جرایم پزشکی با تأکید بر قانون آیین دادرسی کیفری و اصول اخلاقی

بررسی تأثیر تاب‌آوری و احساس پیوستگی روانی در پیش‌بینی کیفیت زندگی زنان سالمند

تضمین هم‌زیستی جهانی (حق ‌بر محیط ‌زیست سالم) در بستر سیاست جنایی تركیبی سبز

بررسی نقش هوش معنوی و اخلاق کار اسلامی در پیش‌بینی سازگاری شغلی معلمان ابتدایی

مجله اخلاق زیستی دارای رتبه علمی پژوهشی از کمیسیون نشريات علوم پزشکی کشور است. این مجله به زبان فارسی با چکیده انگلیسی، به صورت الکترونیک و پیوسته منتشر می ­شود و تابع سیاست دسترسی باز از نوع 4 (CC BY-NC 4.0) می­ باشد. براساس این مجوز استفاده از مطالب مجله با ذکر منبع آزاد است؛ اما نباید مورد استفاده تجاری قرار گیرد.

نویسندگان گرامی، در صورت تمایل جهت ارسال مقاله به مجله اخلاق زیستی، توصیه می­ شود قسمت درباره مجله و همچنین راهنمای نویسندگان (به ویژه راهنمای اختصاری) مطالعه گردد. نویسندگان باید قبل از ارسال مقاله در مجله ثبت نام کنند و یا در صورتی که قبلا ثبت نام نموده ­اند، می توانند وارد سیستم شده و پنج مرحله ارسال مقاله را انجام دهند.

از كتابداران گرامی درخواست می­ گردد كه اين مجله را در منابع الكترونيكي كتابخانه خود فهرست نمایند. استفاده از مطالب مجله آزاد است اما نباید مورد استفاده تجاری قرار گیرد.