بررسی اکسید کلسیم به عنوان کاتالیست هتروژن برای تولید بیودیزل از پسماندهای روغنهای سرخ کردنی رستوران
فصلنامه علمی پژوهشی بهداشت در عرصه,
دوره 7 شماره 3,
22 شهریور 2019,
صفحه 1-11
https://doi.org/10.22037/jhf.v7i3.27804
زمینه و اهداف: امروزه سوخت بیودیزل به عنوان یکی از منابع اصلی برای جایگزینی سوختهای فسیلی در حال تولید و مصرف در سراسر دنیا میباشد. هدف از این مطالعه بررسی تولید بیودیزل از پسماندهای روغنهای سرخ کردنی رستوران با استفاده از اکسید کلسیم تجاری به عنوان کاتالیست هتروژن میباشد.
مواد وروشها: در این مطالعه تجربی، اکسید کلسیم تجاری با روش کلسیناسیون در دمای 750 درجه سانتیگراد به مدت 5 ساعت در کوره الکتریکی با نرخ دمایی 10 درجه سانتیگراد بر دقیقه فعال گردید. پارامترهای عملیاتی برای تولید بیودیزل در حضور اکسید کلسیم به عنوان کاتالیست هتروژن شامل درصد وزنی کاتالیست، نسبت مولی متانول به روغن و زمان واکنش در سه سطح بررسی گردید. همچنین در کلیه مراحل پژوهش موازین اخلاقی رعایت شد و هیچگونه دخل و تصرفی از جانب محقق در مراحل انجام پژوهش صورت نگرفت.
یافتهها: شرایط بهینه برای تولید بیودیزل، نسبت مولی متانول به روغن 1/12، زمان واکنش 3 ساعت و درصد وزنی کاتالیست 2 در دمای 62 درجه سانتیگراد به دست آمده است. تحت شرایط بهینه، حداکثر راندمان تولید بیودیزل از پسماندهای روغنهای سرخ کردنی رستوران 22/1± 5/95 درصد به دست آمد.
نتیجهگیری: استفاده از اکسید کلسیم تجاری، راندمان بسیار بالایی برای تولید بیودیزل از پسماندهای روغنهای سرخ کردنی رستوران از خود نشان داده است. اکسید کلسیم میتواند به عنوان کاتالیستی بسیار موثر برای تولید بیودیزل مورد استفاده قرار گیرد.