مقايسه ويژگي هاي شخصيتي و اميد زنان سرپرست خانوار با تمایل یا عدم تمايل به ازدواج مجدد
سلامت اجتماعی,
دوره 3 شماره 2,
22 May 2016,
صفحه 101-110
https://doi.org/10.22037/ch.v3i2.11768
زمینه و هدف: پديدهاي به نام زن سرپرست خانوار، يک واقعيت اجتماعي است که امروز در تمام جوامع به چشم ميخورد و به دلايل مختلف به وجود ميآيد. تحقيقات پيشين نشان داده است زنان سرپرست خانوار از آسيب پذيرترين افراد جامعه هستند. از اين رو، این مطالعه با هدف مقايسه ويژگي هاي شخصيتي و اميد به زندگي زنان سرپرست خانوار با تمایل یا عدم تمایل به ازدواج مجدد انجام شد.
روش و مواد: اين پژوهش از نوع علي مقايسه اي است. 140 سرپرست خانوار (25 تا 50 سال) به روش نمونه گيري طبقه اي خوشه اي 70 زن سرپرست خانوار با تمايل به ازدواج مجدد و 70 زن سرپرست خانوار بدون تمايل به ازدواج مجدد در شهر تهران در سال 1394 انتخاب شدند. ابزار اندازه گيري شامل مقياس اميد Snyder و مقياس شخصيتي پنج عاملي (FFI-NEO) مي باشد. داده ها با استفاده از آزمون t مستقل مورد تحليل قرار گرفت.
یافته ها: یافته ها نشان داد تفاوت معناداري بين روان آزردهخويي (047/0=P)، برون گرايي (006/0=P)، پذيرا بودن (001/0=P) در زنان سرپرست خانوار با و بدون تمايل به ازدواج مجدد وجود داشت. علاوه براين، بين مسئوليت پذيري (14/0=P)، سازگاري (88/0=P) و همچنين متغير اميد (650/0=P) در زنان سرپرست خانوار با و بدون تمايل به ازدواج مجدد تفاوت معناداري وجود نداشت.
نتیجه گیری: زنان سرپرست خانوار با ويژگي شخصيتي برونگرايي و پذيرا بودن تمايل بيشتر به ازدواج مجدد دارند و زنان سرپرست خانوار با ويژگي شخصيتي آزردهخويي تمايل کمتري براي ازدواج مجدد دارند. بنابراين، بايد برنامه هاي آموزشي براي افزايش برونگرايي و پذيرا بودن در زنان سرپرست خانوار در جهت تغيير نگرش به ازدواج مجدد و در نهايت کاهش مشکلات فردي و اجتماعي مدنظر قرار بگيرد.