امنيت غذايي از دیدگاه قرآن كريم
مجله اخلاق پزشکی - علمی پژوهشی,
دوره 3 شماره 9 (1388),
14 آبان 2012
,
صفحه 171-190
https://doi.org/10.22037/mej.v3i9.3733
چکیده
برخورداري از امنيت غذايي و غذاي سالم و كافي ابتدايي ترين حق از حقوق هر انساني است كه متاسفانه در جهان امروز بسياري از آن بيبهرهاند. با توجه به اينكه بر دامنه اين بحران در دهههاي پيش رو افزوده خواهد شد، در اين مقاله سعي شده است تا نگاه قرآن كريم به مفهوم امنيت غذايي مورد واكاوي قرار گيرد. براي نيل به اين هدف ابتدا، تعريف «امنيت غذايي» در مجامع معتبر علمي غرب آورده شده است و سپس با بررسي آيات قرآني مرتبط با مفاهيم تغذيه وكشاورزي تلاش گرديده است تا تعريفي براساس آيات قرآن براي آن ارائه گردد. تعريف قرآني ارائه شده در اين مقاله از اين قرار است: «توليد آگاهانه و مدبرانه انواع غذاهاي طيب و حلال در جامعه اسلامي بدون وابستگي به غيرمسلمانان و توزيع عادلانه آن به طوري كه تمام افراد جامعه، دسترسي دائم به غذا داشته و از تأمين آن در آينده نيز مطمئن باشند و از آن بدون اسراف مصرف كنند.»
شايد بتوان اين تعريف را به نظام اقتصادي نيز تعميم داد با اين بيان كه نظام اقتصاد اسلامي برمبناي توليد مدبرانه، توزيع عادلانه و مصرف بدون اسراف بنيان نهاده شده است.
- امنيت غذايي؛ توسعه كشاورزي؛ رزق؛ طيب؛ حلال؛ تنوع تغذيه؛ اسراف
ارجاع به مقاله
مراجع
قرآن مجید
آیتالله ناصر مکارم شیرازی، ناصر. (1381). تفسیر نمونه، ج:4ـ چ 43. قم: دارالکتب الاسلامیه
- چکیده مشاهده شده: 1113 بار
- PDF (English) دانلود شده: 208 بار