اثربخشی ورزش بر فرسودگی شغلی ، سلامت عمومی و امید به زندگی کارمندان دانشگاه علوم پزشکی جهرم
سلامت اجتماعی,
دوره 4 شماره 3,
23 شهریور 2017,
صفحه 156-165
https://doi.org/10.22037/ch.v4i3.16150
مقدمه: مدیر هر سازمان علاوه برتاکید بر بهبود کارایی و اثر بخشی، باید به بهبود وضعیت روانی- جسمانی و کیفیت زندگی کارمندان نیز توجه کند. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر بخشی ورزش بر فرسودگی شغلی، سلامت عمومی و امید به زندگی کارمندان دانشگاه علوم پزشکی میباشد.
روش بررسی: این مطالعه به صورت توصیفی تحلیلی با مشارکت60 نفر (29نفر فعال و 31 نفر غیر فعال) از کارمندان دانشگاه علوم پزشکی شهر جهرم انجام شد. به منظور گردآوری اطلاعات از سه پرسشنامه فرسودگی شغلی Maslach، سلامت عمومی Goldberg (GHQ-28)، امید به زندگی Schneider و پرسشنامه ویژگیهای دموگرافیک استفاده شد. در نهایت، تجزیه و تحلیل نتایج دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS-18 و آزمون کالموگروف- اسمیرنوف و آزمون t مستقل صورت گرفت (05/0 =α).
یافتهها: یافتهها نشان داد که کارمندان فعال بطور معناداری دارای سطح سلامت عمومی بهتری نسبت به کارمندان غیر فعال میباشند (02/0 = P). اما در هر سه فاکتور فرسودگی شغلی (خستگی عاطفی (15/0 = P)، مسخ شخصیت (19/0 = P)، عدم کفایت فردی (20/0 = P) و امید به زندگی (1/0 = P) بین دو گروه فعال و غیر فعال تفاوت معنادار وجود ندارد.
نتیجهگیری: فعالیت میتواند باعث بهبود سلامت عمومی کارمندان شود بنابراین میتوان گفت به وسیله ورزش میتوان ظرفیت کارمندان را در مقابله با فشارهای روانی در محل کار افزایش داد و سلامت عمومی آنان را تضمین کرد. لذا به مدیران پیشنهاد میشود که موجبات نهادینه شدن فعالیت بدنی و ورزش در سازمان را فراهم کنند.