بررسی دانش، نگرش و رفتار بهداشت موادغذایی لبنیات در مراقبین سلامت شهرستان ارومیه
فصلنامه علمی پژوهشی بهداشت در عرصه,
دوره 9 شماره 2,
19 February 2022
,
صفحه 12-20
https://doi.org/10.22037/jhf.v9i2.36493
چکیده
زمينه و اهداف: توجه به بهداشت مواد غذایی لبنیات بسيار حائز اهميت بوده و باعث پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان وحیوان می شود با توجه به اینکه مراقبین سلامت به عنوان الکوی سلامت در جامعه هستند این مطالعه با هدف بررسی دانش، نگرش و رفتار بهداشت موادغذایی لبنیات در مراقبین سلامت انجام گرفت.
مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی ، 300 نفر از مراقبین سلامت شاغل در مراکز بهداشت شهرستان ارومیه در سال 1399، به روش سرشماری، انتخاب و وارد مطالعه شدند. ابزار گرد آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته شامل 3 قسمت: مشخصات دموگرافیک، پرسشنامه وضعیت مصرف انواع لبنیات، پرسشنامه دانش، نگرش و رفتار بود. اختیاری بودن شرکت کنندگان در مطالعه، محرمانه ماندن اطلاعات و کسب مجوز و کد اخلاق از کمیته تحقیقاتی از ملاحظات اخلاقی پژوهش بود. داده ها با نرم افزارSPSS 20 و توسط آزمون هاي آنالیز واریانس، توکی وآزمون های همبستگی پیرسون تحليل شدند.
یافته ها: میانگین و انحراف معیار سنی مراقبین سلامت مورد مطالعه61/7±76/36 بود نتایج نشان داد بیشتر مراقبین سلامت دانش خوب(7/51%)، نگرش متوسط (4/50%) و رفتار خوب(2/45%) نسبت به بهداشت مواد غذایی لبنیات داشتند. از طرفی همبستگی معناداری بین دانش، نگرش و رفتار بهداشت مواد غذایی لبنیات مشاهده شد. (05/0>p).
نتیجه گیری: با توجه به یافته های حاضر مداخلات آموزشی متناسب با محتوای آموزشی بهداشت مواد غذایی لبنیات جهت افزایش و تداوم دانش، نگرش و رفتار مراقبین سلامت باید انجام شود.
- دانش، نگرش، رفتار، موادغذایی لبنیات، مراقبین سلامت، ارومیه
ارجاع به مقاله
مراجع
2. Zeainali M, Shirzadi M, Hajrasouliha H. National manual for brucellosis control. Iran, Tehran: Raz Nahan. 2013;34(1):63-9.
3. Angulo FJ, LeJeune JT, Rajala-Schultz PJ. Unpasteurized milk: a continued public health threat. Clinical Infectious Diseases. 2009;48(1):93-100.
4. Akbay C, Tiryaki GY. Unpacked and packed fluid milk consumption patterns and preferences in Turkey. Agricultural Economics. 2008;38(1):9-20.
5. Varela P, Fiszman S. Exploring consumers' knowledge and perceptions of hydrocolloids used as food additives and ingredients. Food Hydrocolloids. 2013;30(1):477-84.
6. Johansen SB, Næs T, Hersleth M. Motivation for choice and healthiness perception of calorie-reduced dairy products. A cross-cultural study. Appetite. 2011;56(1):15-24.
7. Perkin M. Unpasteurized milk: health or hazard? Clinical & Experimental Allergy. 2007;37(5):627-30.
8. mostafaee g, eskandari e, ghazi zadeh s, nasrollahzadeh z, hissain dist g, gharli pour z, et al. Determining the Students\'Knowledge of Kashan University of Medical Sciences about Brucellosis. scientific journal of ilam university of medical sciences. 2013;21(4):30-6.
9. Oliver SP, Boor KJ, Murphy SC, Murinda SE. Review Food Safety Hazards Associated with Consumption of Raw Milk. 2009.
10. Jahed G, GolestaniFar H, Ghodsi R, Mohammadi M. The knowledge and attitude of students in relation with health and food safety at Tehran University of Medical Sciences. J Res Health. 2012;2(1):154-61.
11. Ebdali H, Sami M, Hasanzadeh A, Ahmadi B, Esfandiari Z. Evaluation of knowledge, attitudes and practices of staff in food catering towards safety and hygiene indices. Food Hygiene. 2020;10(3 (39)):15-29.
12. Osaili TM, Obeidat BA, Jamous DOA, Bawadi HA. Food safety knowledge and practices among college female students in north of Jordan. Food Control. 2011;22(2):269-76.
13. Jahed G, Amoozad Khalili F, Mohammadi A, Jalali N. Evaluation of knowledge and attitudes of housewives about health and safety of food in Behshahr city. Journal of Research in Environmental Health. 2016;2(2):137-45.
14. Rao GS, Sudershan R, Rao P, Rao MVV, Polasa K. Food safety knowledge, attitudes and practices of mothers—Findings from focus group studies in South India. Appetite. 2007;49(2):441-9.
15. Sanlier N. The knowledge and practice of food safety by young and adult consumers. Food control. 2009;20(6):538-42.
16. Hosseini Z, Gharlipour Z, Mohebi S, Sharifirad G, Mohammadbeigi A, Kazazloo ZJIJoP. Associated Factors of Milk Consumption among Students: Using Health Belief Model (HBM). 2017;5(2):4439-48.
17. Kaheni F, Kaheni S, Sharifzadeh G, Nasiri Foorg A, Avan MJJoBUoMS. Consumption amount of milk and dairy products in school children of 6-11 year olds in Birjand during 2007. 2009;16(2):61-7.
18. Colby SEJAJoLM. Multicultural food perspectives: strategies for health care providers. 2013;7(1):13-9.
19. Kurajdová K, Táborecká-Petrovičová J, Kaščáková AJPE, Finance. Factors influencing milk consumption and purchase behavior–evidence from Slovakia. 2015;34:573-80.
20. Amirpour M, Amini M, Khademi Shurmasti D. Determination of Aflatoxin M1 in pasteurized Kashk distributed in Tehran Metropolitan %J Iranian Journal of Health and Environment. 2015;8(1):109-16. eng.
21. Balali Maibodi F, Mahmoodi M, Hasani M. Knowledge, Attitude and Practice of Health Workers Working in the Southern Cities of Kerman Province about Oral and Dental Health in 2009 (Short Report). J Rafsanjan Univ Med Sci 2011; 10(1): 69-74
22. Taghizadeh Ganji A, Jafari A, Poorgholi N, Iranizadeh H. Evaluation of knowledge, attitude and practice of Tabriz's school health workers about oral and dental health. Journal of Dental Medicine. 2009;22(3):132-8.
23. Ajami B, Shabzendehdar M, Asadollahi A. Evaluation of oral health knowledge, attitude and behaviour of employees in Mashhad health centers No 1, 2 and 3 in 2006. Journal of Mashhad Dental School. 2008;32(1):37-40.
24. Taghavi A, Aghili H, Talebi-Ardakani M, Madani Far S. Knowledge of health workers of Yazd and Taft District about oral and dental health. Dental J dentists Islamic Society. 2004;16(4):103-12.
25. Khademi H, Kaviani N, Iraqi Z.Knowledge and attitude of health workers in Isfahan in the field of prevention of oral diseases. Hormozgan Medical Journal. 2009;11(1):91-95.
- چکیده مشاهده شده: 186 بار
- PDF دانلود شده: 127 بار