بررسي حذف باكتري پسودوموناس آئروژينوزا از آب آشاميدني به روش فوتوالکتروشيميايي
فصلنامه علمی پژوهشی بهداشت در عرصه,
دوره 1 شماره 3 (1392),
20 February 2014,
صفحه 1-8
https://doi.org/10.22037/jhf.v1i3.6001
زمینه و هدف: میکروب زدائی آب به روش الکترولیز در سال های اخیر رو به گسترش است. هدف در این تحقیق بررسی تعیین درصد حذف باکتری پسودوموناس آئروژینوزا از آب آشامیدنی توسط راکتور ناپیوسته فوتوالکتروشیمیایی مرکب از الکترودهای روی-مس و لامپ فرابنفش A از نوع نشری دیودی می باشد.
مواد و روش ها: نمونه آب آشامیدنی دارای باکتری پسودوموناس آئروژینوزا تهیه گردید.کارایی حذفph زمان تابش، شت لامپ، فاصله لامپ با الکترود، تعداد باکتری و چگالی جریان مورد بررسی قرار گرفت.
یافت ها: میزان حذف 103 عدد باکتری پسودوموناس آئروژینوزا در میلی لیتر در فاصله 1/5 سانتی متر، چگالی جریان 6عدد باکتری پسودوموناس آئروژینوزا در میلی لیتر در فاصله 1/5 سانتی متر، چگالی جریان 6mA/cm2 و زمان الکترولیز 7/5 دقیقه در phهای 6، 7 و 8 به ترتیب 95%، 5/96 درصد و 9/95 درصد در سیستم الکتروشیمیایی به دست آمد. مقدار حذف 102 عدد باکتری پسودوموناس آئروژینوزا در میلی لیتر در فاصله 5/1 سانتی متر، پگالی جریان6mA/cm2 و زمان الکترولیز 5/7 دقیقه در ph های 6،7و8 به ترتیب 2/95 درصد و 100 درصد و 100 درصد در سیستم الکتروشیمیایی به دست آمد.
نتیجه گیری: یافته ها نشان دادند که میزان حذف باکتری با افزایش چگالی جریان، افزایش مدت زمان تابش، افزایش شدت لامپ و افزایشph افزایش می یابد.