تحلیل اقتصادی ریسکهای ایمنی براساس تکنیکهای فاین کینی و نوکیا زیمنس نتورک در یک شرکت تولید و مونتاژ قطعات الکترونیکی
ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها,
دوره 11 شماره 1 (1402),
25 تیر 2023,
صفحه 16 - 1
https://doi.org/10.22037/iipm.v11i1.33515
سابقه و هدف: حوادث و بیماریهای شغلی برای سازمان هزینههای مستقیم و غیرمستقیمی را تحمیل میکند که شاید در پارهای از موارد غیرقابل جبران باشد. بنابراین ضروری است تا با اتخاذ تصمیمات و رویکردهای پیشگیرانه از بروز خسارات جانی، مالی و زیستمحیطی جلوگیری شود. یکی از مهمترین ابزارها مبحث شناسایی خطرات و ارزیابی ریسک است.
روش کار: این پژوهش از نوع تحلیلی- توصیفی و مقطعی است که هدف آن تحلیل اقتصادی ریسکهای بهداشتی، ایمنی و زیستمحیطی در یک شرکت تولید و مونتاژ قطعات الکترونیکی میباشد. به این منظور از کاربرگهای JHA به جهت شناسایی خطرات شغلی و با استفاده از دو تکنیک فاین کینی و نوکیا زیمنس نتورک اقدام به ارزیابی ریسک شد. همچنین از آزمونهای کای اسکوئر و پیرسون به ترتیب جهت تحلیل ارتباط بین نتایج حاصل از تعیین سطح ریسک و نتایج حاصل از برآورد تقریبی میزان خسارات مالی استفاده شد.
یافتهها: نتایج مطالعه نشان داد که ردههای شغلی اپراتور مونتاژ قطعات الکترونیکی (25) و انباردار (20) از بیشترین فراوانی خطرات شغلی برخوردار هستند. بالاترین سطح ریسک مربوط به ریزش اقلام از قفسههای انبار و کمترین آنها مربوط به لبههای تیز و برنده و استرس شغلی بودند. نتایج حاصل از آزمون کای اسکوئر نشان داد که ارتباط معنادار بین نتایج بدست آمده از دو تکنیک فاین کینی و نوکیا زیمنس نتورک وجود دارد و نتیجه آزمون پیرسون نشان داد از نقطهنظر برآورد خسارات مالی هیچ ارتباط مثبتی وجود ندارد.
نتیجهگیری: میتوان نتیجه گرفت که تکنیک نوکیا زیمنس نتورک برخلاف روش فاین کینی به طور اختصاصی قادر به برآورد میزان خسارات خطرات شغلی نمیباشد و استفاده از آن تنها در پروژهها قابلیت اجرا دارد.
به این مقاله، به صورت زیر استناد کنید:
Badparva F, Varharami V, Lahijanian A. Risks Economical Analysis HSE Based on Fine Kinney and Nokia Siemens Network Techniques in One of Electronic Kits Assembly and Production Company. Irtiqa Imini Pishgiri Masdumiyat. 2023;11(1):1-16. Doi: 10.22037/iipm.v11i1.33515