آگاهي و نگرش والدين تحصيلکرده در مورد نگهداري کودکان در خودروهاي شخصي و استفاده از صندلي کودک
ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها,
دوره 3 شماره 3 (2015),
30 فروردین 2016,
صفحه 146 - 141
https://doi.org/10.22037/meipm.v3i3.7918
سابقه و هدف: کودکان به دليل کوچکي جثه و نداشتن تواناييهاي جسمي و فکري کافي قادر به دفاع از خود در برابر حوادث مربوط به اتومبيل نيستند. نحوه صحيح مراقبت از کودک در خودرو و استفاده از صندلي کودک يکي از عوامل مهم کاهش مرگومير کودکان در حوادث ترافيکي ميباشد. هدف اين پژوهش بررسي آگاهي و نگرش والدين تحصيلکرده در مورد نحوه نگهداري کودکان در خودروهاي شخصي ميباشد.
روش بررسي: مطالعه از نوع توصيفي- تحليلي با روش نمونهگيري در دسترس بود که در سهماهه تابستان 92 بر روي کارکنان دانشگاه علوم پزشکي مشهد انجام شد. پرسشنامههاي اطلاعات دموگرافيک و آگاهي و نگرش در بين واحدهاي پژوهش توزيع و پس از تکميل جمعآوري گرديد. دادههاي جمعآوريشده با نرمافزار SPSS و با استفاده از آزمونهاي مرتبط تجزيهوتحليل گرديد.
يافتهها: 170 نفر از کارمندان دانشگاه در محدوده سني 24 تا 57 سال در اين پژوهش شرکت نمودند. بيشترين سطح تحصيلات مربوط به مقطع کارشناسي با 86 نفر (6/50%) بود. 8/28% شرکتکنندگان هيچگاه از صندلي کودک در خودرو استفاده ننموده بودند. در مورد نوع صندلي مناسب سن و وزن کودک ميزان آگاهي والدين بسيار کم بود و 2/88% پاسخ اشتباه دادند. پدران از مادران در زمينه سن استفاده از صندلي کودک آگاهتر و بيشتر از مادران از صندلي کودک استفاده نموده بودند (03/0=p و 008/0=p به ترتيب).
نتيجهگيري: با توجه به ميزان آگاهي متوسط والدين و نگرش ضعيف آنها در زمينه نگهداري کودکان در خودروهاي شخصي، پژوهشگران توصيه به برگزاري کلاسهاي آموزشي و توجيهي و آشنايي هر چهبهتر و بيشتر والدين با حوادث و خطرات ترافيکي بهويژه نحوه نگهداري کودکان در خودروهاي شخصي در جهت ارتقاي ايمني کودکان در خودروهاي شخصي مينمايند.
نحوه استناد به مقاله:
Khademi G, Nazeri N, Hamedi A, Abdollahpour N, Sezavar M, Gholami H. Knowledge and attitudes of educated parents about carrying children in private cars. J Saf Promot Inj Prev. 2015; 3(3):141-6.