دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
  • ثبت‌نام
  • ورود
  • فارسی
    • English

ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها

  • صفحه اصلی
  • درباره
    • درباره‌ی مجله
    • نمایه نامه ها
    • ارسال مقاله
    • تیم سردبیری
    • بیانه حریم خصوصی
    • اطلاعات تماس
  • شماره
    • شماره جاری
    • بایگانی‌ها
  • اخلاق نشر
  • اظهارنامه
  • دوره آموزشی
    • فهرست بازبینی برای ارزیابی دست نوشته های علمی
  • یادگیری
  • خلاصه مقالات کنگره ها و سمینارها
    • سیزدهمین همایش دانشجویی تازه های علوم بهداشتی کشور
    • نهمین کنگره اپیدمیولوژی ایران
    • چهارمین همایش بین‌المللی و پنجمین همایش دوسالانه ارگونومی ایران
جستجوی پیشرفته
  1. صفحه اصلی
  2. بایگانی‌ها
  3. دوره 3 شماره 1 (2015)
  4. پژوهشی/ اصیل پژوهشی

دوره 3 شماره 1 (2015)

تیر 2015

بررسی میزان شیوع و مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های منتقله از آب آشامیدنی و غذا

  • محمد ملکوتیان
  • کامیار یغمائیان
  • حسین جعفری منصوریان
  • مصطفی علیزاده
  • محمد جعفری مدرک

ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها, دوره 3 شماره 1 (2015), 1 تیر 2015 , صفحه 24 - 15
https://doi.org/10.22037/meipm.v3i1.9292 چاپ شده: 2015-06-28

  • مقاله
  • دانلود
  • ارجاع
  • مراجع
  • آمار
  • اشتراک

چکیده

سابقه و هدف: بهداشت جامعه بدون دستيابي به آب آشاميدني و غذاي مصرفي سالم ميسر نخواهد شد. با توجه به اينکه انواع بيماري‌ها مي‌توانند باعث آلودگي آب و يا از طريق آب و غذا منتقل شوند، بنابراين پيشگيري از انتقال اين بيماري‌ها معمول مي‌باشد که طي مراحل توليد تا مصرف مواد غذايي و يا تصفيه و گندزدايي آب را تحت پوشش قرار مي‌دهند. ازاين‌رو اين مطالعه به‌منظور تعيين بيماري‌هاي منتقله و مرتبط با آب و غذا و ميزان مرگ‌ومير ناشي از آن‌ها در شهرستان ايرانشهر صورت پذيرفت.

روش بررسي: اين مطالعه يک مطالعه توصيفي مقطعي مي‌باشد. اطلاعات با مراجعه به مرکز بهداشت شهرستان ايرانشهر و با هماهنگي‌هاي لازم، جمع‌آوري گرديد. اين اطلاعات شامل بيماري‌هاي منتقله از آب و غذاهاي مصرفي (شير و مواد غذايي) در سطح شهرستان ايرانشهر مي‌باشد که شامل سنجش بيماري مالاريا، تيفوئيد، اسهال حاد آبکي، اسهال خوني، تب مالت برحسب جنس و گروه سني و درنهايت سنجش کلر باقيمانده در فصول مختلف مي‌باشد.

يافته‌ها: نتايج حاکي از بالا بودن تمامي پارامترهاي ميکروبي مورد آزمايش باگذشت زمان بوده است که اين امر نشان از ناکارآمدي کنترل عوامل پيشگيري‌کننده از انتقال بيماري‌ها مي‌باشد. از بيماري‌هاي شايع شده هيچ مورد مرگي مشاهده نشده بود.

نتيجه‌گيري: مطالعه حاضر بيانگر اين است که کيفيت ميکروبي آب آشاميدني و منابع غذايي در شهرستان ايرانشهر در حد مطلوب و مناسب نمي‌باشد و نيازمند کنترل بيشتر در منبع توزيع، تصفيه مناسب، پايش مرتب و دوره‌اي منابع مي‌باشد.

کلمات کلیدی:
  • آب آشاميدني، غذا، آلودگي ميکروبي، مرگ‌ومير، ايرانشهر
  • PDF (English)

ارجاع به مقاله

1.
ملکوتیان م, یغمائیان ک, جعفری منصوریان ح, علیزاده م, جعفری مدرک م. بررسی میزان شیوع و مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های منتقله از آب آشامیدنی و غذا. Irtiqa Imini Pishgiri Masdumiyat [اینترنت]. 28 ژوئن 2015 [ارجاع شده 7 جولای 2025];3(1):24-15. قابل دسترس در: https://journals.sbmu.ac.ir/spip/article/view/9292
  • ##plugins.generic.citationStyleLanguage.style.acm-sig-proceedings##
  • ##plugins.generic.citationStyleLanguage.style.acs-nano##
  • ##plugins.generic.citationStyleLanguage.style.apa##
  • ##plugins.generic.citationStyleLanguage.style.associacao-brasileira-de-normas-tecnicas##
  • ##plugins.generic.citationStyleLanguage.style.chicago-author-date##
  • ##plugins.generic.citationStyleLanguage.style.harvard-cite-them-right##
  • ##plugins.generic.citationStyleLanguage.style.ieee##
  • ##plugins.generic.citationStyleLanguage.style.modern-language-association##
  • ##plugins.generic.citationStyleLanguage.style.turabian-fullnote-bibliography##
  • ##plugins.generic.citationStyleLanguage.style.vancouver##
  • ##plugins.generic.citationStyleLanguage.download.ris##
  • ##plugins.generic.citationStyleLanguage.download.bibtex##

مراجع

References:

Meric S, Fatta KD. Water Treatment, Municipal, in Encyclopedia of microbiology 3, editor: Oxford; 2009.

Rodríguez D. C, Pino N, Peñuela G. Microbiological quality indicators in waters of dairy farms: Detection of pathogens by PCR in real time. Science of The Total Environment 2012; 427(0): 314-8.

Ashbolt NJ. Risk analysis of drinking water microbial contamination versus disinfection by-products (DBPs). Toxicology. 2004;198(1):255-62.

Askenaizer D. Drinking Water Quality and Treatment, in Encyclopedia of Physical Science and Technology. 3, editor: New York; 2003.

Clark R. Drinking Water Distribution Systems: Their Role in Reducing Risks and Protecting Public Health, in Encyclopedia of Environmental Health. Burlington: Elsevier; 2011.

Acheson DWK. Food and Waterborne Illnesses, in Encyclopedia of icrobiology. 3, editor: Oxford; 2009.

Rodgers M, Boczek L. Microbes and Water Quality in Developed Countries, in Encyclopedia of Environmental Health. 3, editor. Burlington: Elsevier; 2011.

Castro MC, Sawyer DO, Singer BH. Spatial patterns of malaria in the Amazon: implications for surveillance and targeted interventions. Health & place. 2007;13(2):368-80.

Maheu-Giroux M, Casapía M, Gyorkos T. W. On the validity of self-reports and indirect reports to ascertain malaria prevalence in settings of hypoendemicity. Social Science & Medicine 2011; 72(5): 635-40.

Terra de Souza A. C, et al. Circumstances of post-neonatal deaths in Ceara, Northeast Brazil: mothers’ health care-seeking behaviors during their infants’ fatal illness. Social Science & Medicine 2000; 51(11): 1675-93.

Sulaiman K, Sarwari A. R. Culture-confirmed typhoid fever and pregnancy. International Journal of Infectious Diseases 2007; 11(4): 337-41.

Gibbs J, Bercovich Z. Diseases of Dairy Animals | Infectious Diseases: Brucellosis, in Encyclopedia of Dairy Sciences. 2, editor: San Diego; 2011.

Ashbolt N. J. Microbial contamination of drinking water and disease outcomes in developing regions. Toxicology 2004; 198(1–3): 229-38.

Azizi F, Janghorbani M, Hatami H. Epidemiology and control of common disorders in Iran. Tehran: Eshtiagh. 2000;32.

Okosun K. O, Ouifki R, Marcus N. Optimal control analysis of a malaria disease transmission model that includes treatment and vaccination with waning immunity. Biosystems 2011; 106(2–3): 136-45.

Jones A, Majowicz S, Edge V, Thomas M, MacDougall L, Fyfe M, et al. Drinking water consumption patterns in British Columbia: an investigation of associations with demographic factors and acute gastrointestinal illness. Science of the total environment. 2007;388(1):54-65.

Kong R. Y. C, et al. Rapid detection of six types of bacterial pathogens in marine waters by multiplex PCR. Water Research. 2002; 36(11): 2802-12.

Zanetti F, De Luca G, Sacchetti R. Control of bacterial contamination in microfiltered water dispensers (MWDs) by disinfection. International Journal of Food Microbiology. 2009; 128(3): 446-52.

Xagoraraki I, Kuo D. Water pollution: Emerging contaminants associated with drinking water. International Encyclopedia of Public Health. 2008;6:539-50.

Azarpeykan A, Noshadi M. Physical, Chemical and Microbial Quality of Drinking Water of Bandar Abbas City. 2008.

Zamberlan da Silva M. E, et al. Comparison of the bacteriological quality of tap water and bottled mineral water. International Journal of Hygiene and Environmental Health. 2008; 211(5–6): 504-9.

Mohamadiyan M. Microbial Quality of Drinking Water of Zanjan City. Journal of Zanjan University of Medical Sciences. 2002; 10(41): 45-50.

Mahvi AH, Hashemi E, Younesian M. Health Aspects of Drinking Water in 17thZone of Tehran. Journal of Payesh 2004; 10(1): 5-9.

Howard K, Inglis T. J. J. The effect of free chlorine on Burkholderia pseudomallei in potable water. Water Research 2003; 37(18): 4425-32.

  • چکیده مشاهده شده: 2201 بار
  • PDF (English) دانلود شده: 3049 بار

آمار دانلود

  • لینکدین
  • تویتر
  • فیسبوک
  • گوگل پلاس
  • تلگرام

##plugins.block.developedBy.blockTitle##

سامانه مجله باز

زبان

  • فارسی
  • English

اطلاعات

  • برای خوانندگان
  • برای نویسندگان
  • برای کتابداران
  • صفحه اصلی
  • بایگانی
  • ارسال مقاله
  • درباره‌ی مجله
  • تیم سردبیری
  • اطلاعات تماس

این مجله تحت لیسانس CC BY-NC4.0 منتشر می شود.

Creative Commons License

ISSN-Online: 2383-1901| ISSN-Print: 2345-2455

تمامی حقوق این وب‌سایت متعلق به فصلنامه ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها است.

https://goo.gl/maps/fj1criqWPtdWkB416

قدرت یافته از OJSPlus