نقدی بر مقاله «تأثیر تغذیه بر پیشگیری از بیماریها در اندیشههای علی بن عباس اهوازی (384-۳۱۹ ق.)»
مجله تاریخ پزشکی - علمی پژوهشی,
دوره 14 شماره 47 (1401),
23 مرداد 2022
,
صفحه 1-3
https://doi.org/10.22037/mhj.v14i47.39052
چکیده
زمینه و هدف: من با علاقه مقاله اخیر با عنوان «تأثیر تغذیه بر پیشگیری از بیماریها در اندیشههای علی بن عباس اهوازی (384-319 ق.) نوشته «ریحانهالسادات دباغی، سیدعبدالله محمودی و همکاران» را که در مجله تاریخ پزشکی، دوره چهاردهم، شماره چهل و هفتم سال ۱۴۰۱ منتشر شده است را مطالعه نمودم. در ابتدا از نگارندگان این مقاله برای زحمات ارزشمند آنها کمال تشکر را دارم. بیشک این مقالات در راستای احیای میراث مکتوب پزشکی و بازشناسایی تاریخ پزشکی تمدن بزرگ ایرانی اسلامی تأثیر به سزایی دارد. در این مقاله سعی شده است تا با نقد مقاله مذکور ابهاماتی که در مورد علی بن عباس مجوسی وجود دارد، مورد توجه قرار گرفته و همچنین با توجه بیشتر به محتوای مقاله و اهمیت تأثیر تغذیه بر پیشگیری از بیماریها، پیشنهاداتی در جهت مطلوبیت بیشتر آن برای خوانندگان ارائه گردد.
- علی بن عباس اهوازی؛ تغذیه
ارجاع به مقاله
مراجع
Moallemi M, Shakeri T, Jokar A. Investigating some Ambiguities about "Alī ibn Abbās Maǧūsī" (Haly Abbas). Tārīkh-i pizishkī, i.e., Medical History. 2022; 14(47): e1. [Persian]
Haly A. Kamil al-Sinā`a al-Tibbīya. Qom: Jalal al-Din Publications; 2008. [Arabic]
- چکیده مشاهده شده: 177 بار
- PDF دانلود شده: 117 بار