بررسی حلیت خوردن گوشت کلونی
مجله علمی - پژوهشی فقه پزشکی,
دوره 10 شماره 37-36 (1397),
26 تیر 2019
,
صفحه 91-107
https://doi.org/10.22037/mfj.v10i37-36.21440
چکیده
زمینه و هدف: تولید گوشت کلونی، یکی از گونههای فرآوری گوشت حیوانات به وسیله سلولهای بنیادی یا سلولهای ماهیچه حیوانات در آزمایشگاه است و حلیت یا حرمت خوردن چنین گوشتی یکی از مسائل مستحدثه در رابطه با مواد غذایی فرآوریشده میباشد. گسترش روشهای تولید مواد غذایی از یک طرف و لزوم تطبیق روش مصرف مواد غذایی با شرع مقدس اسلام از طرف دیگر، ضرورت پرداختن به بررسی حلیت یا عدم حلیت خوراکیهای مختلف را روشن میسازد، لذا هدف دستیابی به حکم فقهی گوشتهای شبیهسازی شده است.
مواد و روشها: روش تحقیق در این مقاله به صورت تطبیقی و تحلیلی بوده و سپس به تبیین ملاکات و اصول حاکم بر مطلب در جامعه دینی و قواعدی که بر این موضوع از جهت فقهی و حقوق اسلامی مد نظر است، پرداخته شده است.
نتیجهگیری: در این مسأله فقیهان و متفکران اسلامی دو رویکرد موافق و مخالف داشتهاند، یک عده از باب نگرانی مخاطرات مسأله یا جانب احتیاط را گرفتهاند یا به طور کلی استفاده از این گوشت را منع کرده و عده دیگر بر اساس اصل برائت و اصل حلیت جانب موافق را گرفته و مصرف آن را تجویز نمودهاند. با مطالعات به عملآمده به نظر میرسد در زمان حاضر بر اساس نیازهای کنونی کشور و با توجه به اصل نفی سلطه کفار، چنانچه بتوان زیانبارنبودن این محصول را اثبات کرد. همچنین به شرط گرفتن سلول ابتدایی از حیوان حلال گوشت، میتوان حکم به حلیت مصرف گوشتهای کلونی داد.
- گوشت؛ گوشت کلونی؛ حلیت؛ خوردن
ارجاع به مقاله
- چکیده مشاهده شده: 658 بار
- PDF دانلود شده: 142 بار