ناشر: مرکز آموزشی، پژوهشی، و درمانی سل و بيماري‌های ريوی- بيمارستان دکتر مسيح دانشوری
  • Register
  • Login
  • English
    • فارسی

Nafas Journal

  • Home
  • About
    • Editorial Team
    • Indexing & Abstracting
    • Contact
  • Current
  • Archives
  • Submissions
Advanced Search
  1. Home
  2. Archives
  3. Vol. 5 No. 4 (1397)
  4. مقالات پژوهشی اصلی

Vol. 5 No. 4 (1397)

March 2019

تأثیر مثبت تمرینات آسانا-پرانایاما بر شاخص های تغییرات ضربان قلب، ظرفیت ورزشی و حداکثر اکسیژن مصرفی در بیماران مبتلا به انقباض زودرس بطنی

  • صدیقه خواست خدایی
  • فرشاد غزالیان
  • محمدحسین نیکو

Nafas Journal, Vol. 5 No. 4 (1397), 6 March 2019
Published: 2020-08-20

  • View Article
  • Cite
  • Statastics
  • Share

Abstract

هدف از این مطالعه ارزیابی و بررسی اثرات یک برنامه 12 هفته­ای آسانا-پرانایاما بر اساس شاخص نوسان ضربان قلب، ظرفیت عملکردی و حداکثر اکسیژن مصرفی در بیماران مبتلا به آریتمی بطنی از نوع ضربانات زودرس بطنی (pvc) بود.

متغیرها قبل و بعد از تمرینات اندازه­گیری شدند. افرادی که به دلیل انقباضات زودرس بطنی از آریتمی­های قلبی رنج می‍بردند در کلینیک امام رضا در شیراز، ایران تحت درمان قرار گرفتند. این مطالعه بر مبنای داده­های جمع آوری شده از 30 بیمار مبتلا به آریتمی­های قلبی با انقباضات زودرس بطنی در محدوده سنی 20 تا 60 سال انجام شد. بیماران به­طور تصادفی به دو گروه آزمون (تجربی) و کنترل (شاهد) تقسیم شدند. گروه تجربی در برنامه آسانا-پرانایاما شرکت کردند. عوامل متعددی از جمله QTc، QT، QRS الکتروکاردیوگرام (نوار قلبی)، شاخص ECG هولتر، ظرفیت عملکردی، حداکثر اکسیژن مصرفی و همچنین شاخص توده بدن، فشار خون و ضربان قلب در زمان استراحت قبل و بعد از تمرینات مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

QTc، QT و QRS بعد از ورزش بدون تغییر باقی ماندند. با این حال، افزایش قابل توجهی در شاخص تغییرات ضربان قلب  SDNNو RMSSD مشاهده شد. درحالی­که شاخص توده بدن در افراد کاهش یافت و افزایش قابل توجهی در ظرفیت عملکردی و حداکثر اکسیژن مصرفی مشاهده گردید. همچنین، کاهش در سمپاتیک فرکانس پایین و افزایش در پاراسمپاتیک فرکانس بالا منجر به موازنه و تعادل مثبت در فعالیت سمپاتیک و پاراسمپاتیک (LF/HF) شد.

مشخص شد که یک برنامه 12 هفته­ای آسانا-پرانایاما در بیماران مبتلا به آریتمی­های قلبی بطن ناشی از انقباضات زودرس می­تواند عملکرد سیستم عصبی خودکار را افزایش دهد و با ایجاد تعادل در نسبت فعالیت سمپاتیک و پاراسمپاتیک در روند بهبودی این بیماران موثر واقع شود.

Keywords:
  • ظرفیت ورزش
  • تغییرات ضربان قلب
  • آریتمی بطنی
  • VO2Max
  • یوگا

How to Cite

خواست خدایی ص., غزالیان ف., & نیکو م. (2020). تأثیر مثبت تمرینات آسانا-پرانایاما بر شاخص های تغییرات ضربان قلب، ظرفیت ورزشی و حداکثر اکسیژن مصرفی در بیماران مبتلا به انقباض زودرس بطنی. Nafas Journal, 5(4). Retrieved from https://journals.sbmu.ac.ir/nafas/article/view/31831
  • ACM
  • ACS
  • APA
  • ABNT
  • Chicago
  • Harvard
  • IEEE
  • MLA
  • Turabian
  • Vancouver
  • Endnote/Zotero/Mendeley (RIS)
  • BibTeX
  • Abstract Viewed: 544 times

Download Statastics

  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • Google Plus
  • Telegram
  • Home
  • Archives
  • Submissions
  • About the Journal
  • Editorial Team
  • Contact
Powered by OJSPlus