آیا توصیه به مصرف مکملها برای سلامت مفید است یا مضر؟
مجله سلامت و ورزش: رویکردهای نوین (سورن),
دوره 2 شماره 4 (1400),
15 March 2022
,
صفحه 20-25
https://doi.org/10.22037/soren.v2i4.37937
چکیده
امروزه مکملهای غذایی با این امید که بتوانند ارتقای سلامت را بههمراه داشته باشند، بهطور گسترده استفاده میشوند. کمبود ریزمغذیها ناشی از تغذیه ناکافی، از مشکلات شایعی هستند که سلامت عمومی را مورد تهدید قرار میدهند. بهعنوان یک اصل، بهبود کیفیت رژیم غذایی نقش اساسی در پیشگیری از عوارض کمبود ریزمغذیها دارد. اما از طرف دیگر، مصرف مکملهای غذایی حاوی ویتامینها و مواد معدنی ضروری در گروههای سنی خاص نیز میتواند به حل کردن این مشکل کمک نماید. بهطور مثال تجویز اسید فولیک در زنان در سنین باروری و حاملگی برای پیشگیری از نقایص لوله عصبی، ویتامین D در نوزادان و کودکان و یا کلسیم به اضافه ویتامین D در سالمندان در بهبود سلامت اسکلتی نقش ثابت شدهای دارند. با توجه به شیوع بیماریهای غیرواگیر بهعنوان یک مشکل جهانی بهویژه انواع سرطان و بیماریهای قلبی و عروقی، بهعنوان علل اساسی مرگومیر، این تئوری مطرح بوده است که مصرف مکملهای حاوی ویتامین - مینرال در پیشگیری از این بیماریها میتواند مؤثر باشند. اما اثرات مفید مصرف مکملهای ویتامین در طی سالهای اخیر در پیشگیری از این بیماریها مورد بحث و تشکیک فراوان بهویژه در افراد با رژیم غذایی با کیفیت میباشد. ما در این مقاله سعی کردهایم که خلاصهای از شواهد علمی که بر آن اساس توصیههای مبتنی بر شواهد برای عموم مردم میتوان داشت را ارائه نماییم.
- مولتی ویتامین
- سلامتی
- مکمل
- مواد معدنی
ارجاع به مقاله
مراجع
2. Patrick D, Ferketich S, Frame P, Harris J, Hendricks C, Levin B, et al. National Institutes of Health State‑of‑the‑Science Panel: National Institutes of Health State‑of‑the‑Science Conference Statement: Symptom management in cancer: pain, depression, and fatigue, July 15‑17, 2002. J Natl Cancer Inst. 2003;95(15):1110-7.
3. Bjelakovic G, Nikolova D, Gluud LL, Simonetti RG, Gluud C. Antioxidant supplements for prevention of mortality in healthy participants and patients with various diseases. Cochrane database of systematic reviews. 2012;(3).
4. Geller AI, Shehab N, Weidle NJ, Lovegrove MC, Wolpert BJ, Timbo BB, et al. Emergency department visits for adverse events related to dietary supplements. New England Journal of Medicine. 2015;373(16):1531-40.
5. Mursu J, Robien K, Harnack LJ, Park K, Jacobs DR. Dietary supplements and mortality rate in older women: the Iowa Women's Health Study. Archives of internal medicine. 2011;171(18):1625-33.
6. Anderson JJ, Kruszka B, Delaney JA, He K, Burke GL, Alonso A, et al. Calcium intake from diet and supplements and the risk of coronary artery calcification and its progression among older adults: 10‐year follow‐up of the Multi‐Ethnic Study of Atherosclerosis (MESA). Journal of the American Heart Association. 2016;5(10):e003815.
7. Ebbing M, Bønaa KH, Nygård O, Arnesen E, Ueland PM, Nordrehaug JE, et al. Cancer incidence and mortality after treatment with folic acid and vitamin B12. Jama. 2009;302(19):2119-26.
8. World Health Statistics 2017 [Internet]. 27 April 2018. Available from: http://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/255336/9789241565486- eng.pdf?sequence=1.
9. Rautiainen S, Manson JE, Lichtenstein AH, Sesso HD. Dietary supplements and disease prevention—a global overview. Nature Reviews Endocrinology. 2016;12(7):407-20.
10. Fortmann SP, Burda BU, Senger CA, Lin JS, Whitlock EP. Vitamin and mineral supplements in the primary prevention of cardiovascular disease and cancer: an updated systematic evidence review for the US Preventive Services Task Force. Annals of internal medicine. 2013;159(12):824-34.
11. Gaziano JM, Sesso HD, Christen WG, Bubes V, Smith JP, MacFadyen J, et al. Multivitamins in the prevention of cancer in men: the Physicians' Health Study II randomized controlled trial. Jama. 2012;308(18):1871-80.
12. Hercberg S, Galan P, Preziosi P, Bertrais S, Mennen L, Malvy D, et al. The SU. VI. MAX Study: a randomized, placebo-controlled trial of the health effects of antioxidant vitamins and minerals. Archives of internal medicine. 2004;164(21):2335-42.
13. Galan P, Briançon S, Favier A, Bertrais S, Preziosi P, Faure H, et al. Antioxidant status and risk of cancer in the SU. VI. MAX study: is the effect of supplementation dependent on baseline levels? British journal of nutrition. 2005;94(1):125-32.
14. Schürks M, Glynn RJ, Rist PM, Tzourio C, Kurth T. Effects of vitamin E on stroke subtypes: meta-analysis of randomised controlled trials. Bmj. 2010;341.
15. Group A-TBCCPS. The effect of vitamin E and beta carotene on the incidence of lung cancer and other cancers in male smokers. New England Journal of Medicine. 1994;330(15):1029-35.
16. Omenn GS, Goodman GE, Thornquist MD, Balmes J, Cullen MR, Glass A, et al. Effects of a combination of beta carotene and vitamin A on lung cancer and cardiovascular disease. New England journal of medicine. 1996;334(18):1150-5.
17. Marra MV, Boyar AP. Position of the American Dietetic Association: nutrient supplementation. Journal of the American Dietetic Association. 2009;109(12):2073-85.
18. Wolff T, Witkop CT, Miller T, Syed SB. Folic acid supplementation for the prevention of neural tube defects: an update of the evidence for the US Preventive Services Task Force. Annals of internal medicine. 2009;150(9):632-9.
19. Sendeku FW, Azeze GG, Fenta SL. Adherence to iron-folic acid supplementation among pregnant women in Ethiopia: a systematic review and meta-analysis. BMC pregnancy and childbirth. 2020;20(1):1-9.
20. Peña‐Rosas JP, De‐Regil LM, Garcia‐Casal MN, Dowswell T. Daily oral iron supplementation during pregnancy. Cochrane Database of Systematic Reviews. 2015;(7).
21. Golden NH, Abrams SA, Daniels SR, Corkins MR, de Ferranti SD, Magge SN, et al. Optimizing bone health in children and adolescents. Pediatrics. 2014;134(4):e1229-e43.
22. Spiro A, Buttriss J. Vitamin D: an overview of vitamin D status and intake in E urope. Nutrition bulletin. 2014;39(4):322-50.
23. Available from: HealthyChildren.org.https://www. healthychildren.org/English/ages-stages/baby/feeding-nutrition/ Pages/Vitamin Iron-Supplements.aspx.
24. Gillies D, Sinn JK, Lad SS, Leach MJ, Ross MJ. Polyunsaturated fatty acids (PUFA) for attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) in children and adolescents. Cochrane Database of Systematic Reviews. 2012;(7).
25. Thiamin R. Dietary Reference Intakes for Thiamin, Riboflavin, Niacin, Vitamin B6, Folate, Vitamin B12, Pantothenic Acid, Biotin, and Choline. 1998;1.
26. Ross AC, Taylor CL, Yaktine AL, Del Valle HB. Institute of Medicine (US) Committee to Review Dietary Reference Intakes for Vitamin D and Calcium. Dietary reference intakes for calcium and vitamin D. Washington, DC: National Academies Press; 2011.
27. Sekhri K, Kaur K. Public knowledge, use and attitude toward multivitamin supplementation: A cross-sectional study among general public. International Journal of Applied and Basic Medical Research. 2014;4(2):77.
28. Bailey RL, Gahche JJ, Miller PE, Thomas PR, Dwyer JT. Why US adults use dietary supplements. JAMA internal medicine. 2013;173(5):355-61.
29. Lieberman HR, Marriott BP, Williams C, Judelson DA, Glickman EL, Geiselman PJ, et al. Patterns of dietary supplement use among college students. Clinical Nutrition. 2015;34(5):976-85.
- چکیده مشاهده شده: 78 بار
- pdf دانلود شده: 37 بار