بررسی و مقایسه ارتباط میان ابتلای قبلی به آنفولانزای تیپ A یا B با ابتلا به کووید 19 و شدت آن
فصلنامه نفس,
دوره 10 شماره 4 (1402),
17 دی 2024
چکیده
مقدمه: بر اساس مطالعات، فعـال شـدن سیـستم ایمنی در برابر هریک از عفونتها، شاید بتواند از ابتلا به دیگر عفونتها محافظت کند ولی تعامل پاسخهاي ایمنی بسیار پیچیده است. عفونت همزمان آنفولانزا و کووید-19 نشان داده شده است ولی در خصوص اثر بازدارندگی احتمالی ابتلا به آنفولانزا بر اساس تیپ آن در ابتلا به کووید 19 هنوز مطالعه ای در جمعیت ایرانی صورت نگرفته است. هدف از این مطالعه بررسی و مقایسه ی ارتباط بین ابتلای قبلی به آنفولانزای تیپ A یا B با ابتلا به کووید 19 و شدت ابتلا به آن می باشد.
روش کار: این مطالعه یــک مطالعــه آینده نگــر در بیمــاران مبتلا به آنفولانزای مراجعه کننده به بیمارستان دکتر مسیح دانشوری بود. نوع آنفولانزا (A یا B) به کمک تست PCR تعیین و ثبت میشد. به مدت یکسال به طور منظم و ماهانه با داوطلبین تماس گرفته میشد و از ایشان در خصوص ابتلا یا عدم ابتلا به کووید 19 سوال میشد. نیاز به بستری طی دوره ی ابتلا به کووید 19 و مرگ و میر احتمالی ثبت میشد. میزان ابتلا یا عدم ابتلا به کووید 19، علائم کووید، نیاز به بستری و مرگ و میر ناشی از ابتلا به کووید 19 طی یکسال پس از ابتلا به آنفولانزا ارزیابی و به کمک تست آماری chi-square در دو گروه مبتلا به آنفولانزای A یا B مورد مقایسه قرار گرفت.
نتایج: میزان ابتلا به کرونا در مبتلایان به انواع A و B آنفولانزا تفاوت آماری معنی داری نداشت (P-value: 0.078). در بین افرادی که مبتلا به کرونا شده بودند تفاوت آماری معنی داری بین مبتلایان قبلی به انواع آنفولانزای A یا B از نظر علائم بیماری کووید 19 وجود نداشت (P-value: 0.999). همینطور، تفاوت آماری معنی داری بین مبتلایان قبلی به انواع آنفولانزای A یا B از نظر نیاز به بستری به علت بیماری کووید 19 وجود نداشت (P-value: 0.315). مرگ به علت کرونا، تفاوت آماری معنی داری را بین مبتلایان قبلی به انواع آنفولانزای A یا B نشان نداد (P-value: 0.502).
- آنفولانزای تیپ A
- آنفولانزای تیپ B
- کووید 19
- شدت کووید 19
ارجاع به مقاله
مراجع
.
- چکیده مشاهده شده: 98 بار