دسته‌بندی موضوعی و روند مطالعات ایمنی منتشر شده در مجله Journal of Safety Research طی سال‌های 2014 الی 2023 - داوطلب, محمد امین; حسن زاده رنگی, نرمین (ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها, 2025)
سابقه و هدف: هدف از این مطالعه توصیفی، دسته‌بندی مضمون مقالات ارائه شده در مجله Journal of Safety Research (JSR) طی سال‌های 2014 الی 2023 و تعیین الگوی توزیع مقالات بر حسب مضمون و روند مقالات منتشر شده، بود. روش بررسی: روش تحقیق مورداستفاده در این مطالعه توصیفی، روش دسته‌بندی موضوعی بود. تعداد 1059 مقاله منتشر شده طی سال های 2014 الی 2023 در مجله JSR بر حسب کدهای مضمونی دسته بندی و به روش سرشماری در مطالعه وارد شدند. نرم افزار Excel 2016 جهت آماده سازی و تحلیل داده ها مورد استفاده قرار گرفت. همچنین به منظور رعایت نکات اخلاقی به تمام مقالاتی که در این تحقیق مورد استفاده قرار گرفته‌اند، استناد شد. یافته‌ها: پنج مضمون اصلی شامل "ایمنی ترافیک و حمل‌ونقل"، "بررسی، واکاوی و مدل‌سازی حوادث"، "ایمنی مبتنی بر رفتار، عوامل اجتماعی، سازمانی و فرهنگی"، "ایمنی در خانه، مدرسه و سایر اماکن عمومی" و "بازرسی، نظارت و ارزیابی عملکرد" حدود 58% مقاله‌های منتشر شده را تبیین می‌کردند. از این میان، تمرکز ویژه‌ای به مضمون "ایمنی ترافیک و حمل و نقل" و "بررسی، واکاوی و مدل سازی حوادث" و نقش کلیدی آنها در عملکرد ایمنی وجود داشت. نتیجه‌گیری: جهت‌گیری اصلی مقاله‌های منتشر شده و تمرکز محققان این مجله بر اهمیت بررسی و درس‌آموزی از حوادث به‌عنوان رویکردی واکنشی و اهمیت مدیریت ریسک، عوامل انسانی و جنبه‌های رفتاری در مداخلات ایمنی به‌عنوان رویکرد پیشگیرانه معطوف بود. از این میان به موضوعات واکاوی حوادث و رفتار و خطای انسانی و نقش کلیدی آنها در عملکرد ایمنی نگاه ویژه‌ای شد. به این مقاله، به صورت زیر استناد کنید: Davtalab MD, Hassanzadeh-Rangi N. Theme Classification and Trend of Safety Studies Published in the Journal of Safety Research during 2014-2023. Irtiqa Imini Pishgiri Masdumiyat. 2024: Vol 12: No 3: 150-161. https://doi.org/10.22037/iipm.v1403i12.46337