بررسی وضعیت همکاری بین بخشی در پیشگیری از حوادث ترافیکی در کشورهای منتخب و ایران: مطالعه تطبیقی - رضایی, حبیب; محفوظ پور, سعاد; حسام, سمیه; مسعودی اصل, ایروان (ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها, 2025)
سابقه و هدف: سازمان‌های مختلفی در هریک از سطوح پیشگیری از بروز حوادث ترافیکی مشارکت دارند و همکاری هرچه بیشتر این سازمان‌ها با یکدیگر موجب می‌شود تا پیشگیری از حوادث ترافیکی در سطوح مختلف بیشترین کارسازی و سودمندی را داشته باشد. لذا این پژوهش با هدف بررسی وضعیت همکاری بین بخشی در پیشگیری از حوادث ترافیکی در کشورهای منتخب انجام گردید. روش بررسی: این پژوهش، یک مطالعه تطبیقی بود که در سال 1401 انجام شد. در این مطالعه، نمونه گیری به صورت هدفمند بود. كشورهاي مورد مقایسه شامل؛ مصر، ترکیه، ایالات متحده، استرالیا، سوئد، انگلیس، نروژ، دانمارک و ایران بودند که به دلیل داشتن تجربه موفق و شاخص‌های مثبت در زمینه پژوهش وارد مطالعه شدند. برای گردآوری داده‌ها از پایگاه‌های اطلاعاتی معتبر و سایر منابع مرتبط در زمینه موضوع پژوهش استفاده شد. در این مطالعه، یافته‌های به دست آمده در قالب جدول تطبیقی مورد مقایسه قرارگرفتند. یافته‌ها: یافته‌های پژوهش حاکی از این بود که میزان حوادث ترافیکی در بین مردان بیشتر از زنان و میزان این حوادث در ایران بیشترین و در نروژ نیز کمترین میزان را داشت. همچنین نتایج نشان داد که سازمان‌ها و نهادهایی چون؛ راه و شهرسازی، آموزش و پرورش، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت کشور، صدا و سیما، پلیس راهنمایی و رانندگی، اقتصاد و دارایی و وزارت رفاه مهم‌ترین نقش و اهمیت را در زمان قبل از وقوع حوادث، حین و بعد از حوادث ترافیکی داشتند. نتیجه‌گیری: براساس یافته‌های پژوهش تدوین و طراحی یک مدل یکپارچه همکاری بین بخشی در جهت پیشگیری و کنترل حوادث ترافیکی به منظور کاهش تلفات و حوادث ترافیکی در کشور ایران پیشنهاد می‌گردد. به این مقاله، به صورت زیر استناد کنید: Rezaei H, Mahfoozpour S, Hesam S, Masoodi Asl E. Investigating the Status of Inter-Sectoral Cooperation in the Prevention of Traffic Accidents in Selected Countries and Iran: A Comparative Study. Irtiqa Imini Pishgiri Masdumiyat. 2024: Vol 12: No 3: 140- 149. https://doi.org/10.22037/iipm.v1403i12.42946