مقایسه تاثیر یک دوره فعالیت درمانده ساز بر تعادل دینامیکی، تحرک پذیری مفصل و حس عمقی مفصل مچ پای زنان دارای کف پای صاف، گود و نرمال - منافی, مریم; شجاع الدین, سید صدر الدین; سلیمان فلاح, محمدعلی (ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها, 2022)
سابقه و هدف: اختلاف ارتفاع ناشی از قوس های کف پایی بین افراد دارای پاهای نرمال و کف پای صاف بر پارامترهای راه رفتن اثر گذار است و ممکن است خطر آسیب دیدگی را افزایش دهد بر این اساس هدف از انجام این تحقیق مقایسه تاثیر یک دوره فعالیت درمانده ساز بر تعادل دینامیکی، تحرک پذیری مفصل و حس عمقی مفصل مچ پای زنان دارای کف پای صاف، گود و نرمال بود. روش کار: در این تحقیق به 30 نفر فرم رضایت نامه کتبی آگاهانه داده شد و سپس براساس معیارهای ورود و خروج و تائید پزشک مبنی بر بی خطر بودن تمرینات انتخاب شدند و در ادامه به دو گروه تجربی کف پای صاف، کف پای گود و یک گروه کنترل (هر گروه 10 نفر) به صورت تصادفی ساده تقسیم شدند. اندازه گیری متغیرهای آزمون تعادل دینامیکی (آزمون وای)، تحرک پذیری مفصل (گونیامتر)، حس عمقی مچ پای (نرم افزار اتوکد) آزمودنی ها در مرحله پیش آزمون سنجیده شد. بعد از آن گروه کف پای صاف و کف پای گود تمرینات درمانده ساز را طی یک جلسه انجام دادند. یافته‌ها: نتایج نشان داد که اختلاف معناداری بین پیش آزمون و پس آزمون تعادل دینامیکی، تحرک پذیری مفصل و حس عمقی آزمودنی ها در سه گروه وجود دارد. بین میانگین نمره های تعادل دینامیکی، تحرک پذیری مفصل و حس عمقی گروه کف پای طبیعی و کف پای گود اختلاف معناداری وجود دارد. ولی اختلاف معناداری بین میانگین نمره های تعادل دینامیکی، تحرک پذیری مفصل و حس عمقی گروه های تجربی مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج تحقیق به مربیان تیم های ورزشی توصیه می شود با طراحی برنامه های مناسب آستانه ی خستگی ورزشکاران را ارتقا داده و بدین صورت تا حد ممکن از بروز آسیب ها جلوگیری نمایند. Please cite this article as: Manafi M, Shojaedin SS, Solieman Fallah MA. Compare the Effect of Exhaustive Activity on Dynamic Balance, Joint Mobility, and Joint Proprioception Ankle Women with Flat, Hollow, and Normal Feet. Irtiqa Imini Pishgiri Masdumiyat. 2022;10(3):248-61. doi: 10.22037/iipm.v10i3.38537