تأثیر 6 هفته تمرینات پایداری عصبی - عضلانی پویا بر کنترل ادرار و کیفیت زندگی زنان سالمند - فرزین فر, محبوبه; محمدرحیمی, ناصر (ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها, 2022)
سابقه و هدف: بی‌اختیاری ادرار یکی از شایع‌ترین مشکلات دوران سالمندی است که کیفیت زندگی را تحت تأثیر منفی قرار می‌دهد. هدف از این تحقیق بررسی تأثیر 6 هفته تمرینات پایداری عصبی- عضلانی پویا بر کنترل ادرار و کیفیت زندگی زنان سالمند بود. روش بررسی: این مطالعه از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. 24 زن سالمند مبتلا به بی‌اختیاری ادرار 60 سال به بالا بر اساس معیارهای ورود به مطالعه به عنوان نمونه‌ی آماری انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه مداخله (12 نفر) و کنترل (12 نفر) تقسیم شدند. قبل و بعد از ۶ هفته مداخله تمرینی که به مدت ۴۵ دقیقه و ۶ جلسه در هفته صورت گرفت؛ کیفیت زندگی آزمودنی‌ها توسط پرسشنامه کیفیت زندگی افراد دارای بی‌اختیاری ادرار استاندارد شده در ایران (IQOL) و شدت بی‌اختیاری ادرار نیز توسط پرسشنامه ساده بی‌اختیاری ادرار (ICIQ-SF) کمیته مشاوره بی‌اختیاری ادرار بین‌المللی با روش آماری تحلیل واریانس با اندازه‌های تکراری ارزیابی شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد که بی‌اختیاری ادرار و کیفیت زندگی گروه مداخله در پس‌آزمون نسبت به پیش‌آزمون به طور معناداری بهبود یافت (P <0.05). همچنین تفاوت معناداری در تمامی متغیرها بین دو گروه مداخله و کنترل در پس‌آزمون مشاهده شد(P <0.05). نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج به دست آمده، انجام 6 هفته تمرینات پایداری عصبی عضلانی پویا بی‌اختیاری ادرار و به دنبال آن کیفیت زندگی را در زنان سالمند مبتلابه بی‌اختیاری ادرار بهبود می‌بخشد. بنابراین، انجام این تمرینات را به عنوان یک مداخله ایمن و مطمئن به افراد سالمند توصیه می‌کنیم. How to cite this article: Farzinfar M, Mohammad-Rahimi N. The Effect of Dynamic Neuromuscular Stabilization Exercises on Urine Control and Quality of Life in Elderly Women. Irtiqa Imini Pishgiri Masdumiyat. 2022;10(1):33-42.