مقايسه کينماتيک فرود ورزشکاران مرد داراي کف پاي صاف و طبيعي با استفاده از سيستم امتيازدهي خطاي فرود - ابوالفتحی, ابراهیم; مینونژاد, هومن; کریمی زاده اردکانی , محمد; محمدخانی, کمال (ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها, 2021)
سابقه و اهداف: امروزه دانستن تغییرات کینماتیک زوایای مفاصل اندام تحتانی در تکالیف پرش ـ فرود، می‌تواند اطلاعات مفیدی برای پیشگیری از بروز آسیب‌های اندام تحتانی در افراد دارای کف‌پای صاف فراهم آورد. لذا هدف تحقیق حاضر، بررسی کینماتیک فرود ورزشکاران دارای کف‌پای صاف و طبیعی با استفاده از سیستم امتیازدهی خطای فرود بود. روش‌ بررسی: تحقیق حاضر از نوع علمی مقایسه ای بود. در پژوهش حاضر ۲۶ مرد ورزشکار دارای کف پای صاف و ۲۶ مرد ورزشکار دارای قوس طبیعی پا شرکت کردند. میزان قوس کف پا از طریق شاخص استاهلی اندازه‌گیری شد. براساس این شاخص مقادیر 0/89 > SI> 0/53 به عنوان کف پای طبیعی و SI> 0/89 به عنوان کف پای صاف بررسی و ارزیابی کمی شد. داده‌های کینماتیکی با استفاده از دوربین‌های ثبت حرکتی ثبت شد. آزمون‌ مورد استفاده در تحقیق حاضر سیستم امتیازدهی خطای فرود(LESS) بود. جهت بررسی تفاوت میانگین در متغیرهای وابسته بین دو گروه سالم و مبتلا به ناهنجاری کف‌پای صاف از آزمون t تست مستقل و برای بررسی نرمال بودن توزیع متغیرها با آزمون شاپیرو ویلک استفاده شد. تمامی بررسی‌های آماری به وسیله نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ در فاصله اطمینان ۹۵ درصد با آلفای کوچکتر یا مساوی ۰/۰۵ انجام شد. نتایج: نتایج تحقیق حاضر نشان داد بین گروه‌های پژوهش در آزمون پرش-فرود تفاوت معناداری وجود داشت به این صورت که گروه دارای کف‌پای صاف نمرات بیشتری (عملکرد ضعیف‌تری) را نسبت به گروه کف‌پای طبیعی نشان داد (p<0/05). نتیجه گیری: بر اساس نتایج حاصل از آزمون پرش-فرود می‌توان نتیجه گرفت که تغییر در وضعیت قوس پا و در نتیجه در راستای بدن، احتمالا زوایای مفاصل اندام تحتانی را طی فعالیت‌های روزانه و ورزشی تحت تاثیر قرار می‌دهد که می‌تواند الگوی آسیب را تغییر دهد. How to cite this article: Abolfathi E, minoonejad H, Karimizadeh Ardakani M, mohamadkhani K. Comparison of Landing Kinematics of Athletes male with Flat and Natural Foot by Using Landing Error Scoring System and Tuck Jump. Irtiqa Imini Pishgiri Masdumiyat. 2021;9(3):230-7.