تعيين ميزان آلودگي سطح داخلي ماسک هايN95 استفاده شده توسط پرسنل درماني يک واحد مراقبت هاي ويژه در ايران به هنگام شيوع کوويد-91 - پوياکيان, مصطفي; زنده دل, رضوان; مرادپور, زهرا; بخارایی سلیم, فرح; حلمی کهنه شهری, مهرداد; طاهریان فر, زهرا (ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها, 2021)
سابقه و هدف: پرسنل بهداشت و درمان در خط اول تماس با بیماران کووید-19 می‌باشند. لذا حمایت های مناسب و پیشگیرانه از پرسنل درمانی در حفظ سلامت عمومی از اهمیت بالایی برخورداراست. از آنجایی‌که پوشیدن صحیح ماسک حفاظتی و نشت از حاشیه‌های ماسک به داخل نقش مهمی در کارآیی ماسک دارد، به همین دلیل در این مطالعه میزان آلودگی سطح داخلی ماسک N 95 استفاده شده توسط پرسنل درمانی به سارس-کووید 2 ارزیابی شد. روش بررسی: سطح داخلی ماسک N 95 (شرکت JSP و مدل 882 ML) استفاده شده در پرسنل درمانی و مراقبتی یک بخش مراقبت‌های ویژه از بیماران بستری کووید 19 در یکی از بیمارستان‌های تهران برای تعیین سارس-کووید 2 ارزیابی شد. در این مطالعه ملاحظات اخلاقی همچون کسب مجوز انجام تحقیق، رعایت اصول بهداشتی و ایمنی رعایت گردید. بررسی پرونده بهداشتی پرسنل نشان داد، تست ابتلا به سارس-کووید-2 در پرسنل مطالعه شده منفی گزارش شده است. همه‌ی نمونه‌ها بعد از استفاده‌ی ماسک در انتهای یک شیفت کاری با کمک سوآپ استریل تهیه گردید. شناسایی ویروس سارس-کووید-2 با استفاده از روش RT-PCR برای شناسایی RNA ویروس در نمونه‌ها انجام شد. یافته‌ها: در زمان نمونه برداری 11 بیمار قطعی مبتلا به کووید 19 در بخش مراقبت‌های ویژه بستری بودند. تمامی پرسنل مراقبتی و درمانی پروتکل‌های بهداشتی را به دقت رعایت نموده و ماسک‌ها را در یک شیفت کاری 12 ساعته به طور مداوم استفاده کردند. کارکنان مراقبتی و درمانی در فواصل کمتر از 0/5 متر رسیدگی‌های معمول در خصوص بیماران را انجام می‌دادند. بررسی‌های انجام یافته نشان داد سطح داخلی هیچ‌کدام از نمونه‌های تهیه شده آلوده نبود و نتایج شناسایی ویروس منفی گزارش شد. نتیجه‌گیری: با توجه به منفی بودن تست ابتلا به سارس-کووید-2 در پرسنل مطالعه شده و عدم شناسایی ویروس در سطح داخلی ماسک‌ها می توان گفت در این مطالعه احتمال نشت از حاشیه‌ی ماسک به سطح داخلی آن قابل‌توجه نمی‌باشد. وسایل حفاظت فردی به عنوان آخرین اقدام حفاظتی در مشاغل مطرح است ولی استفاده مداوم و صحیح از ماسک N 95 به عنوان مهمترین راهکار در پروتکل‌های بهداشتی برای حفاظت از مسیر تنفسی در برابر سارس–کووید-2 پیشنهاد می‌گردد. همچنین توصیه می‌شود استفاده‌ی صحیح از ماسک‌های حفاظتی به کارکنان مراقبت‌های بهداشتی آموزش داده شود. How to cite this article: Pouyakian M, Zendehdel R, Moradpour Z, Bokharaei-Salim F, Helmi-kohnehshahri M, Taherianfar Z. Inter-Surface Contamination of Utilized N95 Masks in Healthcare Workers of an Intensive Care Unit of in Iran during Covid-19 Outbreak. Irtiqa Imini Pishgiri Masdumiyat. 2021;9(3):177-82.