بررسي مداخله اي تأثير تمرينات آمادگي همراه با رژيم غذايي پرچرب بر بيماري کاهش فشار در غواصان - حسيني, رضا; متين همائي, حسن; بنائي فر, عبدالعلي (ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها, 2020)
سابقه و هدف: هدف از تحقيق حاضر بررسي تأثير تمرينات آمادگي ويژه غواصي همراه با رژيم غذايي پرچرب بر پاسخ برخي شاخص‌هاي ريوي مربوط به بيماري کاهش فشار در غواصان حرفه‌اي بود. روش بررسي: 22 غواص حرفه‌اي به‌طور تصادفي در 2 گروه شامل گروه تجربي (12) و گروه کنترل (12) تقسيم شدند. غواصان گروه تجربي به مدت 12 هفته، تمرينات آمادگي به همراه رژيم غذايي پرچرب را دنبال کردند و آزمودني‌هاي گروه کنترل به مدت 12 هفته فقط به تمرينات آمادگي پرداختند. حجم‌ها و ظرفيت‌هاي ريوي پيش از شروع تمرينات، بعد از هفته ششم و دوازدهم موردسنجش قرار گرفتند. با مجوزهاي لازم و کسب رضايت آگاهانه از شرکت‌کنندگان و محرمانه بودن اطلاعات حاصله، زير نظر کميته اخلاق در پژوهش دانشگاه علوم تحقيقات مطالعه انجام گرفت. داده‌ها با استفاده از آناليز واريانس مکرر در سطح معناداري 05/0>P مورد ارزيابي قرار گرفت. يافته‌ها: نتايج آزمون آماري آناليز واريانس با اندازه‌گيري مکرر نشان داد که اثر اصلي هفته‌ها (گذر زمان) در ميزان حجم جاري معني‌دار بود (000/0=P، 132/32 =F) ولي اثر اصلي هفته‌ها بر ميزان حجم ذخيره دمي معني‌دار نبود (371/0 = P، 015/1 =F). اثر اصلي هفته‌ها براي ميزان حجم ذخيره بازدمي معني‌دار بود (000/0=P، 612/37=F). اثر اصلي هفته‌ها براي ميزان ظرفيت حياتي معني‌دار نبود (265/0= P، 375/1=F). اثر اصلي هفته‌ها براي ميزان حجم باقيمانده معني‌دار نبود (219/0 = P،580/1 =F). اثر اصلي هفته‌ها براي ظرفيت باقيمانده عملکردي معني‌دار بود (000/0 = P، 138/36 =F). اثر اصلي هفته‌ها براي ميزان ظرفيت کل ريه معني‌دار نبود (270/0 = P، 354/1 =F). نتيجه‌گيري: با توجه به ارتباط بين افزايش چربي‌هاي خون و بيماري کاهش فشار در غواصان، بنابراين مي‌توان گفت که از مصرف رژيم غذايي پرچرب هم‌زمان و قبل از فعاليت غواصي خودداري کنند. How to cite this article: Hosseini R, Matin Homaee H, Banaeifar A. Effect of High Fat Diet on Pulmonary Performance of Divers: An Interventional Study. J Saf Promot Inj Prev. 2020; 7(4):208-16.