بررسي ارتباط بين آزردگي صوتي و فرسودگي شغلي درکارکنان در معرض آلودگي صوتي: مطالعه موردي صنعت سراميک سازي - فلاح مدواري, روح اله; فرهنگ دهقان, سميه; بيدل, حميده; لعل, فریدون; حلوانی, غلامحسین; موسوی کردمیری, حجت; عباسی بلوچخانه, فائزه (ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها, 2020)
سابقه و هدف: صداي محيط کار يکي از عوامل مخاطره آميز صنعت سراميک سازي مي‌باشد که مي‌تواند سبب آزردگي صوتي براي کارکنان صنعت شود. هدف از مطالعه حال حاضر بررسي ارتباط بين دو شاخص آزردگي صوتي و فرسودگي شغلي در کارکنان در معرض آلودگي صوتي يکي از صنايع سراميک سازي مي‌باشد. روش بررسی: اين مطالعه توصيفي - تحليلي بر روي 100 نفر از کارگران صنعت سراميک سازي صورت گرفت. شرايط ورود به مطالعه شامل رضايت شرکت در مطالعه، سن زير 50 سال و سابقه کار حداقل 6 ماه و همچنين عدم وجود بيماري‌هاي قلبي عروقي، ديابت و هرگونه مصرف داروي ضد افسردگي بود. با توجه به اندازه گيري صداي محيطي افراد به دو گروه شاهد (50 نفر) و مواجهه (50 نفر) تقسيم شدند. دزيمتري صدا براي افراد شرکت کننده انجام شد. از دو پرسشنامه آزردگي صوتي و فرسودگي شغلي مسلش (Maslach) در بين افراد استفاده شد. بعد از جمع آوري پرسشنامه‌ها نتايج با نرم افزار spss19 و با آزمون هاي من ويتني، اسپيرمن ، واريانس يک طرفه و آزمون t آناليز شد. يافته‌ها: نتايج نشان داد که ميانگين تراز صداي معادل 8 ساعته در گروه مواجهه 86 dBA و در گروه شاهد 59 dBA بود. ميانگين آزردگي‌صوتي در گروه مواجهه و شاهد به ترتيب 79/70 و 20 و ميانگين نمره کل فرسودگي در گروه مواجهه 36/82 و در گروه شاهد 62/36 بود. نتايج آزمون همبستگي اسپيرمن ارتباط مثبت و معناداري بين ابعاد فرسودگي شغلي و آزردگي صوتي را نشان داد (05/0>p). نتايج ارتباط معناداري بين تراز صدا و ميزان آزردگي صوتي و همچنين بين تراز صدا و فرسودگي شغلي نشان داد (05/0>p). نتيجه گيري: نتايج به دست آمده ارتباط مثبت و معنادار بين آزردگي صوتي و فرسودگي شغلي نشان داد. افزايش صدا ممکن است با ايجاد آزردگي صوتي باعث افزايش سطح استرس و بروز فرسودگي شغلي شود. کنترل سطح صدا در محيط کار با استفاده از روش‌هاي فني- مهندسي و مديريتي به‌عنوان راهکاري براي افزايش عملکرد و بازده کارگران توصيه مي‌شود. How to cite this article: Fallah Madvari R, Farhang Dehghan S, Bidel H, Laal F, Halvani G, Mousavi Kordmiri H, Abbasi Balochkhaneh F. Relationship Between Noise Annoyance and Job Burnout Among Exposed Worker to Noise Pollution: A Case Study in Ceramic Industry. J Saf Promot Inj Prev. 2019; 7(3):151-8.