بررسي اپيدميولوژيک موارد مرگ و مير و آسيب هاي ناشي از حوادث ترافيکي در کودکان و نوجوانان زير 15 سال شهر مشهد در سال 1395 - محمدی, امین; یوسفی, مهدی; ابراهیمی پور, حسین; عادل, امین; آدینه, حسینعلی; تقی پور, علی (ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها, 2021)
سابقه و هدف: در سراسر جهان، حوادث ترافیکی هر ساله باعث مرگ 2/1 میلیون نفر و مصدومیت و معلولیت 20 تا 50 میلیون نفر می‌شود. بر اساس گزارش یونیسف حوادث ترافیکی دومین علت مرگ‌ومیر در افراد 5 تا 25 ساله است؛ بنابراین این مطالعه با هدف تعیین شاخص‌های اپیدمیولوژیک مرگ‌ومیر و آسیب‌های ناشی از حوادث ترافیکی در کودکان و نوجوانان شهر مشهد انجام گرفت. روش بررسی: این مطالعه از نوع مقطعی- تحلیلی بوده و به‌صورت مقطعی انجام شد. در پژوهش حاضر کلیه مصدومین حوادث ترافیکی در سال 1395 که به بیمارستان‌های شهر مشهد مراجعه کرده بودند مورد بررسی قرار گرفتند و داده‌های مرگ نیز از طریق سازمان فردوس‌های شهر مشهد جمع‌آوری شد. یافته‌ها: یافته‌های مطالعه نشان داد که مجموع کودکان فوت شده در سال 1395 ناشی از حوادث ترافیکی 72 نفر بود که 45 نفر (5/62 درصد) پسر و 27 نفر (5/37 درصد) از آنان دارای جنسیت دختر بودند. کل کودکان آسیب‌دیده 4298 نفر بودند که از این تعداد 2814 نفر (65%) پسر و 1484 نفر (35%) دختر بودند. میزان بروز آسیب‌ها در جنس پسر و دختر و در دو جنس به ترتیب 5/740، 412 و 581 در صدهزار نفر جمعیت بود. نتیجه‌گیری: مطالعه ما نشان می‌دهد که بیشتر فوتی ها سرنشین اتومبیل بوده اند و این امر اهمیت استفاده از کمربند ایمنی و صندلی کودک را نشان می دهد. همچنین در زمینه فوتی های عابرین پیاده نیز به نظر می‌رسد که نیاز مبرمی به فرهنگ‌سازی رانندگان و آموزش کودکان در این زمینه وجود دارد. How to cite this article: Mohammadi A, Yousefi M, Ebrahimipour H, Adel A, Adineh H, Taghipour A. Epidemiological Study of Deaths and Injuries Caused by Road Traffic Accidents in Children and Adolescents under 15 Years Old in Mashhad in 2016. J Saf Promot Inj Prev. 2021; 9(1):1-8.