حذف آنتراسن از محيط‌‌هاي آبي با استفاده از نانوذرات مغناطيسي عامل‌‌دار شده با دندريمر پلي‌آميدوآمين - عليان نژادي, شهرزاد; حسني, اميرحسام; احمدپناهي, همايون; برقعي, سيد مهدي (ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها, 2020)
سابقه و هدف: هيدروکربن‌هاي آروماتيک چندحلقه‌‌اي آلاينده‌‌هايي خطرناک درمحيط‌هاي آبي هستند که به علت داشتن ويژگي‌‌هاي جهش‌‌زايي و سرطان‌‌زايي، تهديدي جدي براي سلامت افراد جامعه تلقي مي‌شوند. بنابراين براي حفظ بهداشت عمومي و محيط زيست، حذف آن‌ها از منابع آبي امري ضروري است. هدف از اين پژوهش حذف آنتراسن از آب آلوده با نانوجاذب دندريمري مغناطيسي است. روش بررسي: در اين تحقيق نانوذرات مغناطيسي توسط پليمرهاي PAMAM دندريمر عامل‌دارشده و با ليگاند سطحي بنزآلدئيد اصلاح شده است. ويژگي‌هاي ظاهري جاذب با SEM، XRD و FTIR بررسي شد. اثر پارامترهاي موثر در جذب و قابليت احياء جاذب در شرايط آزمايشگاهي ناپيوسته مطالعه گرديد و غلظت باقي‌‌مانده آنتراسن در محلول آبي با دستگاه اسپکتروفتومتر خوانده شد. داده‌‌ها با مدل‌هاي مختلف ايزوترم و سينتيک جذب تطابق داده شدند. ملاحظات اخلاقي در اين مطالعه بر اساس دستورالعمل هلسينکي رعايت شد. يافته‌‌ها: نتايج نشان داد که کارايي حذف آنتراسن در مقدارpH معادل 7، با افزايش زمان تماس تا 20 دقيقه و مقدار جاذب 6/0 گرم بر ليتر، افزايش مي‌‌يابد. هم‌چنين مشخص شد فرايند جذب از ايزوترم لانگموير و سينتيک شبه درجه دوم تبعيت مي‌‌کند. بيشترين ظرفيت جذب جاذب با مقدار mg/g 105 qmax:بيانگر بالا بودن قدرت جذب دندريمر مگنتيت سنتز شده است. بررسي قابليت استفاده مجدد از جاذب نيز نشان داد که اين نانوساختار مي‌‌تواند با حفظ راندمان بالاي خود در جذب آنتراسن تا 7 دوره احياء شود. نتيجه‌‌گيري: با استناد به نتايج به‌دست آمده مي‌‌توان بيان کرد که از نانوپليمر ساخته شده مي‌‌توان به عنوان جاذبي قوي و کارآمد با پتانسيل و ظرفيت جذب بالا براي حذف آنتراسن از محيط‌هاي آبي استفاده کرد. How to cite this article: Aliannejadi SH, Hassani AH, Ahmad-Panahi H, Borghei SM. Anthracene Removal from Aqueous Media using Functionalized Magnetic Nanoparticles with Poly (amidoamine) Dendrimer. J Saf Promot Inj Prev. 2019; 7(1):55 -64.