تقديرگرايي در مراسم اربعين - کرمپوريان, آرزو; خراساني زواره, داود; قميان, زهره (ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها, 2018)
در بین برخی جوامع عقیده بر این است که هرگاه اراده خداوند بر عذاب و نابودی قومی قرار می‌گیرد، بلایای طبیعی و بیماری‌ها نازل می‌شود. درحالی‌که باید اذعان داشت که وقوع کلیه مخاطرات طبیعی و بیماری‌ها یک رخداد محسوب می‌شوند که با برنامه‌ریزی و آمادگی می‌توان از عواقب آن پیشگیری کرد. احتمال وقوع پدیده‌های طبیعی و بروز بیماری‌ها در هر مکانی حتی در اماکن مقدس نیز وجود دارد که مرگ‌ومیر پیش‌آمده در منا و همین‌طور سقوط جرثقیل در مکه مکرمه را می‌توان ذکر کرد که هر دو در صورت رعایت آمادگی و برنامه‌ریزی و یا توجه به ایمنی غیر سازه‌ای قابل‌پیشگیری بودند. به نظر می‌رسد داشتن باور تقدیرگرایانه نسبت به حوادث و بیماری‌ها در زائرین اربعین نیز در صورت کاهش درک از خطر، آسیب‌پذیری در برابر حوادث را افزایش می‌دهد. این در صورتی است ‌که با اتکا به دستورات دینی مبنی بر ضرورت ارتقای سلامت و ایمنی و آموزش اقدامات پیشگیرانه و آمادگی در بعد فردی و اجتماعی، در تجمعات انبوه مذهبی به‌ویژه اربعین، می‌توان با افزایش سطح آگاهی افراد، موجب افزایش شناخت خطر و کاهش بار بیماری‌ها و حوادث گردید. How to cite this article: Karampourian A, Khorasani-Zavareh D, Ghomiyan Z. Fatalisma at the Arbaeen Ceremony. J Saf Promot Inj Prev. 2017; 5(4):181-84.