بررسی عوامل فردی- شغلی موثر بر بار کاری ذهنی پرستاران: (مطالعه موردی بیمارستان‌های منتخب غرب استان اصفهان) - احمدی روح الله; علوی اعظم (ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها, 2024)
سابقه و هدف: پرستاران به دلیل نیاز به سرعت عمل، درک صحیح و اخذ تصمیم گیری های حیاتی در معرض بارکاری ذهنی هستند. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل فردی- شغلی موثر بر بارکاری ذهنی پرستاران صورت گرفت. روش بررسی: پژوهش حاضر يك مطالعه مقطعی توصيفي – تحلیلی است كه در سال1398 در بیمارستانهای منتخب غرب استان اصفهان انجام گرفت. با توجه به تعداد کل جامعه آماری،181 نفر از پرستاران با فرمول کوکران به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. ضمن رعایت ﻣﻼﺣﻈﺎت اﺧﻼﻗﯽ ﻧﻈﯿﺮ ﺗﮑﻤﯿﻞ ﻓﺮم رﺿﺎﯾﺖ آﮔﺎﻫﺎﻧﻪ، داده‌ها با استفاده از پرسشنامه استاندارد بارکاری ذهنی ناسا جمع‌آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده‌ها با آزمون‌های آمار توصیفی و استنباطی (همبستگی اسپیرمن، من ویتنی و کای اسکوئر) با نرم افزار 24SPSS انجام گردید. یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد میزان نمرات بارکاری ذهنی پرستاران40/7± 23/72بود. همچنین بین امتیاز نمره باری کاری ذهنی و سن پرستاران رابطه منفی و معني داري وجود دارد (162/0-r= و 05/0p<) و امتیاز نمره بارکاری ذهنی پرستاران بر اساس نوع استخدام(05/0p<) و نوع بخش(001/0p<) تفاوت معنی داری را نشان داد، اما امتیاز نمره بارکاری ذهنی بر حسب جنسیت، وضعیت تاهل، سطح تحصیلات و نوع شیفت پرستاران تفاوت معنی داری نداشت(05/0 p>). نتیجه گیری: با توجه به نتایج مطالعه حاضر، بار کاری ذهنی پرستاران مورد مطالعه بالا است. لذا توجه برنامه ريزان و تصميم گيرندگان در عرصه پرستاری به شرايط كار سخت حرفه پرستاری و اتخاذ راهکارهای مهندسی و مدیریتی مطلوب جهت کاهش بار کاری اين گروه پيشنهاد می گردد. به این مقاله، به صورت زیر استناد کنید: Ahmadi R, Alavi A. Investigating Individual-Job Factors Affecting Nurses’ Mental Workload: (Case Study of Selected Hospitals West Isfahan Province). 2024;12(1):14-24. https://doi.org/10.22037/iipm.v11i3.44210