بررسي ميزان صدا، روشنايي و فرسودگي شغلي در بخش مراقبت ويژه جراحي مغز و اعصاب، بيمارستان لقمان حکيم - بهرام زاده امیرحسین; منظمی تهرانی غزاله; ناطقی نیا سعیده; اکبری دیلمقانی نادر (ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها, 2021)
سابقه و هدف: آلودگي صوتي و کمبود روشنایی، بر میزان بهبود فعالیت‌های کارکنان تاثیر مستقیم دارند و باعث ایجاد فرسودگی شغلی و ایجاد رفتار‌های منفی در فرد می‌شوند. پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل میزان صدا، روشنایی موضعی محیط کار و میزان فرسودگی شغلی در بخش مراقبت‌ ویژه مغزی در بیمارستان لقمان حکیم انجام شد. روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع مقطعـی و مـشاهده‌ای – توصـیفی بوده و جامعه آماري، کارکنان بخش مراقبت‌ ویژه مغزی بيمارستان لقمان حکيم بوده‌اند. ابزار مطالعه شامل پرسشنامه فرسودگی شغلی مسلش (25)، دستگاه صداسنج و لوکس‌متر بوده است. نتایج: میانگین صدا در محیط کار 44/3 دسی‌بل و بیش از حد استاندارد بود. وضعیت روشنایی موضعی 38 ایستگاه اندازه‌گیری شده در 20 ایستگاه (معادل 78/95 درصد) نامطلوب بود. پرسشنامه فرسودگی شغلی نشان داد تمام کارکنان داری افسردگی بوده و بیش‌ترین میزان فرسودگی شغلی در بعد خستگی عاطفی و عملکرد شخصی و کم‌ترین میزان در بعد مسخ شخصیت مشاهده ‌شد. نتیجه گیری: افرادی که در بخش مراقبت‌ ویژه مغزی کار می‌کنند به دلیل ماهیت شغلی در مواجهه استرس بیش‌تری قراردارند و امکان بروز فرسودگی شغلی در سطوح بالا در آنان پیش‌بینی می‌شود که برگزاری دوره‌‌های آموزشی و ارتقای مهارت‌های مدیریت استرس در جهت پیشگیری از فرسودگی برای کارکنان این بخش می‌‌بایست مورد توجه قرارگیرد. How to cite this article: Bahramzadeh AH, Monazami-Tehrani G, Nateghinia S, Akbari-Dilmaghani N. Evaluation of Noise, Light and Burnout in the Intensive Care unit of Neurosurgery, Loghman Hakim Hospital. Irtiqa Imini Pishgiri Masdumiyat. 2021;9(3):183-9.