ارزيابي خطر حريق بيمارستان دانشگاه به روش فريم و تأثير سامانه آب‌پاش خودکار، بر سطح مخاطره حريق در سال 1395 - اصلانی علی محمد; حبیبی احسان (ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها, 2018)
سابقه و هدف: بیمارستان‌ها علاوه بر اینکه دارایی‌های بسیار باارزشی هستند، نمایانگر رفاه و سلامت جوامع نیز می‌باشند. تخریب یا آسیب به یک بیمارستان در اثر حریق ممکن است باعث آسیب دیدن بیماران و کارکنان و سلب اعتماد مقامات محلی شده و به‌موجب آن خدمات سلامت به‌صورت صحیح ارائه نگردد. این تحقیق باهدف بررسی ارزیابی خطر حریق به‌ روش فریم و تأثیر سامانه آب‌پاش خودکار بر سطح مخاطره حریق انجام شد. روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی مقطعی بود. در ابتدا با توجه به روش ارزیابی خطر حریق برای مهندسین میزان خطر حریق برای 15 بخش بیمارستان محاسبه شد و پس‌ازآن با فرض وجود سامانه آب‌پاش خودکار میزان تأثیر آن در سطح خطر محاسبه شد. داده‌ها به‌وسیله نرم‌افزار SPSS نسخه 20 در سطح معنی‌دار P<0/05 با آزمون ویلکاکسون آنالیز گردید. یافته‌ها: در مطالعه انجام‌شده 33/13 درصد موارد خطر ساختمان‌ها و محتویات، میانگین (51 /0 ± 57/0)، 100 درصد خطر افراد (37 /2 ± 60/4) و 33/53 درصد خطر فعالیت‌ها، (56 /1 ± 81/1) از یک بالاتر (نامطلوب) بود، وجود سامانه آب‌پاش خودکار میزان خطر حریق را به‌طور متوسط 5/48 درصد کم می‌کند. تأثیر سامانه آب‌پاش خودکار در کاهش خطر حریق معنی‌دار بود (p<0/05). نتیجه‌گیری: در صورت نصب سامانه‌های آب‌پاش خودکار میزان خطر حریق تا حد زیادی کاهش می‌یابد. How to cite this article: Aslani AM, Habibi E. Evaluation of the Risk of Fire by FRAME method and survey effect of sprinkler system existence, on the level of fire risk in the University hospital in 2016. J Saf Promot Inj Prev. 2018; 6(2):65-72.