بررسی و مقایسه ارتباط میان ابتلای قبلی به آنفولانزای تیپ A یا B با ابتلا به کووید 19 و شدت آن - ورهرام, محمد; سیدمهدی, سید محمد; یزدانپرست, ترانه; امینیان, نسرین; مرجانی, مجید; کاظم‌پور, مهدی; عابدینی, عاطفه; ناجی, سید علیرضا (فصلنامه نفس, 2024)
بر اساس مطالعات، فعـال شـدن سیـستم ایمنی در برابر هر یک از عفونت‌ها، شاید بتواند از ابتلا به دیگر عفونت‌ها محافظت کند ولی تعامل پاسخ‌هاي ایمنی بسیار پیچیده است. عفونت هم‌زمان آنفولانزا و کووید19 نشان داده شده است، ولی در خصوص اثر بازدارندگی احتمالی ابتلا به آنفولانزا بر اساس تیپ آن در ابتلا به کووید19 هنوز مطالعه‌ای در جمعیت ایرانی صورت نگرفته است. هدف از این مطالعه بررسی و مقایسه ارتباط بین ابتلای قبلی به آنفولانزای تیپ A یا B با ابتلا به کووید19 و شدت ابتلا به آن می‌باشد. این مطالعه یــک مطالعــه آینده‌نگــر در بیمــاران مبتلا به آنفولانزای مراجعه کننده به بیمارستان دکتر مسیح دانشوری بود. نوع آنفولانزا (A یا B) به کمک تست PCR تعیین و ثبت می‌شد. به مدت یک سال به طور منظم و ماهانه با داوطلبین تماس گرفته می‌شد و از ایشان در خصوص ابتلا یا عدم ابتلا به کووید19 سوال می‌شد. نیاز به بستری طی دوره ابتلا به کووید19 و مرگ و میر احتمالی ثبت می‌شد. میزان ابتلا یا عدم ابتلا به کووید19، علائم کووید، نیاز به بستری و مرگ و میر ناشی از ابتلا به کووید19 طی یک سال پس از ابتلا به آنفولانزا ارزیابی و به کمک تست آماری chi-square در دو گروه مبتلا به آنفولانزای A یا B مورد مقایسه قرار گرفت. میزان ابتلا به کرونا در مبتلایان به انواع A و B آنفولانزا تفاوت آماری معناداری نداشت (P-value: 0.078). در بین افرادی که مبتلا به کرونا شده بودند، تفاوت آماری معناداری بین مبتلایان قبلی به انواع آنفولانزای A یا B از نظر علائم بیماری کووید19 وجود نداشت (P-value: 0.999). همینطور، تفاوت آماری معناداری بین مبتلایان قبلی به انواع آنفولانزای A یا B از نظر نیاز به بستری به علت بیماری کووید19 وجود نداشت (P-value: 0.315). مرگ به علت کرونا، تفاوت آماری معناداری را بین مبتلایان قبلی به انواع آنفولانزای A یا B نشان نداد (P-value: 0.502). بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه، ابتلا به هریک از انواع آنفولانزای A یا B ظرف یک سال گذشته، با ابتلا به کرونا، علائم آن، نیاز به بستری در اثر کرونا و مرگ و میر به علت کرونا ارتباطی نشان نداد.