ارزیابی کیفیت زندگی و سلامت روان بیماران مبتلا به تنگی تراشه با درمان جراحی مراجعه کننده به بیمارستان مسیح دانشوری – بین سال های 1397-1401 - موسوی, کبری; حدادی, مریم; محمدی زاده, نفیسه; فضل خدا, مرتضی; درخشانی نژاد, زهرا; دوزنده, ندا (فصلنامه نفس, 2024)
خلاصه طرح: بر اساس جستجوهای های انجام شده در مقالات، پرسشنامه کیفیت زندگی و سلامت روان استاندارد شده استخراج شد که سوالاتی در خصوص میزان کیفیت و رضایت از زندگی و سلامت روحی و روانی بیماران مورد بررسی قرار گرفت، پرسشنامه توسط پرستار و پزشک مرکز از طریق تماس تلفنی به بیماران مبتلا به تنگی نای که به وسیله پروسیجرهای جراحی تحت درمان قرار گرفته بودند جمع آوری شد. اطلاعات دریافت شده توسط برنامه های آماری مورد آنالیز قرار گرفت. هدف کلی: ارزیابی میزان کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به تنگی نای در روش های جراحی، ارزیابی میزان سلامت روان در بیماران مبتلا به تنگی نای در روش های جراحی نتایج: نتیجه مطالعه ما این بود که بیماران مبتلا به تنگی نای کیفیت زندگی پایینی دارند. این اختلال همانطور که انتظار می رود در فعالیت های بدنی و همچنین در وضعیت روحی افراد قابل مشاهده است.