مروری بر درمان های رایج آسم با تمرکز بر تاثیر ورزش منظم: ورزش و درمان آسم - خورشیدی حسینی, مهدی; سلجوقی برنجی, بهار; میرارشادی, فاطمه (فصلنامه نفس, 2025)
آسم به عنوان یک بیماری التهابی مزمن راههای هوایی شناخته شده است که در پاسخ به آلرژنها و فعال شدن طیف وسیعی از سلولهای ایمنی بروز میکند. روشهای درمانی و داروهایی که امروزه از آنها استفاده میشود، این بیماری را بطور قطع درمان نکرده و فقط آن را بطور نسبی کنترل مینمایند. هدف از مطالعه حاضر مروری در مورد درمانهای رایج آسم، مکانیسم عمل آنها و همچنین نقش فعالیت فیزیکی منظم در کاهش علائم آسم و بهبود کیفیت زندگی است که از مقالات متعدد نمایه شده در پایگاههای علمی Google Scholar , PubMedو Scopus استفاده شده است. برای استخراج مقالات کلمات کلیدی آسم، درمان و ورزش بکار رفته اند. درمان خط اول، استفاده از کورتیکواستروئیدهای استنشاقی در ترکیب با آگونیست های بتا 2 آدرنرژیک است که تا حدی قادر به کنترل علائم میشوند. علاوه بر این، داروهای جدید برای بیماران چه به عنوان یک درمان اضافی و یا به عنوان یک درمان جایگزین مورد استفاده قرار میگیرند. با این حال بسیاری از بیماران بازگشت و تشدید علائم را تجربه میکنند. علاوه بر این استفاده طولانی مدت از این داروها پرهزینه و دارای عوارض جانبی زیادی بوده و با قطع مصرف دارو علائم بیماری باز میگردند. بنابراین استفاده از روشهای درمانی دیگر مانند ورزش درمانی میتواند در کنترل آسم مفید باشد. ورزش یک رشته در حال پیشرفت است و شواهد زیادی وجود دارد که نشان میدهد ورزش میتواند پاسخ ایمنی و التهاب را تعدیل کند بخصوص که با هزینه بسیار پایین قابل اجرا است.