ارزیابی خطر مواجهه شغلی کادر درمانی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری در طغیان کووید19 - پالیزدار, مژگان; قازانچایی, الهام; ورهرام, محمد; منیری, افشین (فصلنامه نفس, 2024)
چکیده: زمینه: کارکنان مراقبت های بهداشتی در نبرد با کووید19خود را در معرض خطر بالایی قرار می دهند. بسیاری از آنها به کووید19مبتلا شده و جان خود را از دست دادند. برای حمایت هر چه بهتر از کادر درمانی، لازمست که عوامل مستعد کننده ابتلا به عفونت و انتقال بیمارستانی مشخص شوند. این مطالعه با هدف "ارزیابی خطر مواجهه کادر درمانی با بیماری کووید19 و تعیین عوامل مستعد کننده برای ابتلا به این بیماری " انجام شد. روش : در این مطالعه مقطعی تحلیلی با استفاده از پرسشنامه ارزیابی خطر مواجهه با کووید-19 سازمان بهداشت جهانی،داده ها شامل مشخصات دموگرافیک و اطلاعات پیشینه، ارزیابی مواجهه با کووید19 و رعایت اصول پیشگیری و کنترل عفونت در طول تعاملات مراقبت های بهداشتی جمع آوری شدند. در ضمن عوامل مرتبط با خطر مواجهه و ابتلا به بیماری کووید19 نیز بررسی گردیدند. یافته ها: 198 پرسنل پرستاری خط مقدم شرکت کننده به دلیل ارائه مراقبت مستقیم به بیماران، مواجهه شغلی با ویروس کووید19داشتند که 32.8% در گروه پرخطر و 67.2% در گروه کم خطرطبقه بندی شدند. عوامل مرتبط با خطر مواجهه عبارت بودند از جنسیت و سابقه کار. 12.3% نیز سابقه ابتلا به عفونت کووید19را گزارش کردند که با عواملی ازجمله سن، سابقه کار، داشتن سابقه بیماری زمینه ای، نوبت شیفت کاری و گذراندن دوره آموزشی کووید19 و احتیاطات لازم در ارتباط بود. نتیجه گیری: براساس نتایج مطالعات انجام شده،کارکنان مراقبت های بهداشتی در معرض خطر بالای مواجهه و ابتلا به بیماری کووید19می باشند. با توجه به نقش مهم و حیاتی آنها درکنترل طغیان بیماری های ویروسی مانند کووید19 وتاثیر کمبود کارکنان مراقبت‌های بهداشتی در کاهش کیفیت ارائه خدمات بهداشتی، باید اقدامات ایمنی زیستی مورد نیاز به شدت اتخاذ شوند تا از این بیماری در امان بمانند. مراکز درمانی می بایست ارزیابی و مدیریت خطر را انجام داده و اگر امکان حذف کامل خطرات شغلی درمحیط کار نیست، با به حداقل رساندن خطرات بالقوه عفونت، از پرسنل محافظت نمایند. واژگان کلیدی: کووید19،کارکنان مراقبت های بهداشتی، ارزیابی خطر، مواجهه شغلی