بررسی تغییرات بیان miR-125 در حضور لژیونلا پنوموفیلا در بیماران مبتلا به انسداد ریوی مزمن - عزیزی, مریم; محمدنیا, عبدالرضا; حسینی, فرزانه (فصلنامه نفس, 2022)
مقدمه : لژيونلا به عنوان عامل مهمي در پنوموني‌هاي اكتسابي از بيمارستان و همچنین در بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) مطرح مي‌باشد. میکرو RNA ها (miRNA ها) در ایجاد COPD نقش اساسی دارند. مطالعه حاضر با هدف تشخیص مولکولی لژیونلا پنوموفیلا در بیماران مبتلا به انسداد ریوی مزمن و بررسی تغییرات بیان miR-125 در حضور این باکتری انجام شد. روش ها : در مطالعه توصیفی مقطعی حاضر، تعداد 40 نمونه از ترشحات تنفسی بیماران مبتلا به COPD جمع آوری شد. پس از استخراج DNA ژنومی، شناسایی مولکولی لژیونلا پنوموفیلا به روش PCR انجام شد. همچنین میزان بیان miR-125 در خون محیطی افراد سالم و بیمار توسط روش Real-time PCR مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته ها : در این مطالعه فراوانی لژیونلا پنوموفیلا در نمونه‌های مورد بررسی 5% (2 نفر از 40 نفر) بود. مثبت شدن بیومارکر miR-125 در خون محیطی گروه افراد بیمار80% (32 نفر از 40 نفر) و در گروه افراد سالم 30% ( 12 نفر از 40 نفر) بود. نتيجه گيري: با توجه به نتایج مطالعهی حاضر به نظر میرسد که بیان افزایش یافتهی ژن miR-125 در پاتوژنز COPD نقش دارد. همچنین پتانسیل آن برای کمک به توسعه استراتژی‌های تشخیصی و درمانی آینده نباید نادیده گرفته شود.