مقاله پژوهشی اثربخشی درمان ACT بر بهبود انعطاف پذیری روانشناختی، افسردگی و اضطراب کرونا در بیماران دارای نقص ایمنی با دریافت واکسن - صدری, مسعود; ثابتیان, غزال (فصلنامه نفس, 2021)
یکی از مهمترین پیامدهای اختلالات روان‌شناختی تأثیر آن بر روی عملکرد سیستم ایمنی[1] بدن است. سیستم ایمنی بعد از مواجه شدن بدن با آسیب بافتی یا عفونت میکروبی واکنش نشان می‌‌دهد و شروع به کار می‌کند. هدف این پژوهش ،اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر بهبود انعطاف پذیری روانشناختی ، افسردگی و اضطراب کرونا در بیماران دارای نقص ایمنی با دریافت واکسن بود. این پژوهش از جمله طرح هاي نیمه تجربی با دوگروه آزمایش و یک گروه کنترل بود. جامعه آماري پژوهش کلیه مبتلایان به ویروس نقص ایمنی بود که در بازه زمانی خرداد تا مهر1400 به مرکز بیماري هاي رفتاري تهران مراجعه کردند. از جامعه مذکور، تعداد 40 نفربا توجه به حجم جامعه انتخاب و به طور تصادفی ساده در دو گروه گواه و آزمایش ( هر گروه 20 نفر)جایگزین شدند. داده ها با استفاده از آزمون کولموگروفاسمیرنف و تحلیل کوواریانس وازطریق نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتند. نتایج نشان دادکه درمان پذیرش و تعهد بربهبود انعطاف پذیری روانشناختی،اضطراب کرونا وافسردگی بیماران دارای نقص سیستم ایمنی اثربخش بوده است.