بررسی خصوصیات و نتایج بالینی بیماران بستری مبتلا به کووید 19 در بیمارستان دکتر مسیح دانشوری: بررسی خصوصیات و نتایج بالینی بیماران بستری مبتلا به کووید 19 - جبلی, بهشته; ورهرام, محمد; فخاریان, عاطفه; جماعتی, حمیدرضا; اسلام نژاد, علیرضا; حشمت نیا, جلال; میرعنایت, مریم; قازانچایی, الهام (فصلنامه نفس, 2023)
مقدمه: بیماری همه گیری کرونا ویروس (کووید 19)، یک عفونت انسانی جدید است که اولین بار در اواخر نوامبر 2019 در گزارش شده است. شناسایی مشخصات این بیماری به تصمیم گیری و کنترل همه گیری کمک مناسبی خواهد کرد، لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین خصوصیات و نتایج بالینی بیماران بستری مبتلا به کووید 19 در بیمارستان دکتر مسیح دانشوری در بازه زمانی بستری بیماران از اسفند 98 لغایت اردیبهشت 99 اجرا شد. روش کار: کلیه بیماران بستری در بیمارستان که تشخیص ابتلا به کووید-19 برای آنها ثابت شده بود از تاریخ اول اسفند 98 تا پایان اردیبهشت 99، وارد این مطالعه مقطعی-تحلیلی شدند. بر اساس چک لیست تهیه شده اطلاعات کامل دموگرافیک و اطلاعات مربوط به سوابق بیمار استخراج گردید و سپس از طریق بانک اطلاعاتی، کلیه داده ها وارد نرم افزار SPSS شده و با استفاده از آزمون های آماری تجزیه و تحلیل شدند. نتایج: در این مطالعه تعداد 700 نفر از بیماران بررسی شدند که از این تعداد 451 نفر (4/64%) مرد و بقیه زن بودند. بیشترین علائم شامل تنگی نفس (8/97%) و سرفه (4/96%) بود. بحث و نتیجه گیری: نتایج بدست آمده در این مطالعه نشان داد بیشتر افراد مبتلا به کووید-19 مرد بودند که در رده میانسالی قرار داشتند. همچنین 640 نفر (4/91%) دارای بیماری زمینه ای بودند. تحلیل ارتباط بین فاکتورهای مختلف در مطالعات اپیدمیولوژیک می تواند توجه مراقبت کنندگان و تصمیم گیران را برای مدیریت کاهش تاثیر بیماری افزایش دهد.