بررسی عناوین و روند مطالعات مربوط به پیوند ریه به روش تجزیه و تحلیل هم‌رخدادی واژگان - قربانی, فریبا; وزیری, اسماعیل; شفقی, شادی; بشرزاد, نیلوفر; سیفی, شراره; نجات الهی, سید محمدرضا; فیض آبادی, منصوره (فصلنامه نفس, 2021)
این مطالعه با هدف ارزیابی موضوعات داغ در زمینه پیوند ریه با استفاده از تجزیه و تحلیل علم‌سنجی و تحلیل هم‌رخدادی واژگان انجام شد. برای شناسایی کلمات کلیدی پرتکرار و شبکه همکاری نویسندگان، پایگاه Web of Science مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج جستجو با استفاده از Bibexcel مدیریت و وا‌ژه‌ها ویرایش گردیدند. نقشه‌های هم‌رخدادی کلمات و شبکه نویسندگان با استفاده از نرم‌افزارهای VOSviewer و NetDraw به تصویر کشیده شدند. علاوه بر این، پرکارترین نویسندگان تعیین و روابط آنها مشخص گشتند. در مورد تجزیه و تحلیل هم‌رخدادی واژگان از وقوع 40 بار استفاده شد و در فواصل زمانی 4 سال نقاط داغ مورد بررسی قرار گرفتند. بررسی 3438 مقاله علمی که از پایگاه Web of Science استخراج گردیدند نشان می‌داد که از سال 1996 به تدریج کلمات کلیدی خاصی مانند برونشیولیت اوبلیترانس، آسپرژیلوزیس و سیکلوسپورین در کلید واژه‌ها به تکرار بالایی دیده شده‌اند. پس از آن‌ها موضوعات داغ شامل نگهداری از ارگان ریه و اهدای ریه بودند. در سال 2010 اکسیژن‌رسانی ریه خارج از بدن مورد بررسی قرار گرفته بود. در دوره سال‌های 2014 تا 2018 ، برونشیولیت اوبلیترانس هنوز در منطقه داغ قرار داشت. این یافته‌ها اطلاعات مبتنی بر شواهد در مورد وضعیت و روند موضوعات تحقیقاتی پیوند ریه را در طول زمان ارائه می‌دهد که می‌تواند برای مطالعات آینده و آینده پژوهی به کار رود.