خفاش ، پنگولین و کنه به عنوان مخازن طولانی مدت برای سندرم حاد تنفسی کرونا ویروس 2 - آقاجانی, جعفر; فرنیا, پریسا; ایوبی, سامان; فرنیا, پوپک; غنوی, جلال الدین; ولایتی, علی اکبر (فصلنامه نفس, 2021)
سندرم حاد تنفسی ویروس کرونا - 2 (SARS-CoV-2) باعث بیماری COVID-19 می شود. در دسامبر سال 2019 شیوع پنومونی با علت نامشخص در ووهان ، استان هوبی (Hubei)، چین رخ داد. این ویروس در نقاط مختلف جهان با شرایط فرهنگی متفاوت به سرعت در حال انتشار است. بدین ترتیب، سوالات در مورد ناقل واسط اصلی بیماری در حیوانات مختلف باقی مانده تا حل شود. مطالعات نشان داده است که سندرم حاد تنفسی کرونا ویروس 2 (SARS‑CoV-2) از خفاش های نعل اسبی (horseshoe bats) منشاء گرفته است ، اما میزبان های واسط آن هنوز تا حد زیادی ناشناخته هستند. علاوه بر این ، احتمال آلودگی خفاش نعل اسبی توسط کنه در حین پرواز بین گیاهان یا هنگام استراحت در این مکانها زیاد است. کنه های ماده می توانند 5-7 روز قبل از افتادن از خون خفاش نعل اسبی تغذیه کنند یا در تجمعات زیاد می توانند تا چندین هزار تخم درمکان مناسب یا روی آن ها بگذارند . هنگامی که آنها از خون خفاش نعل اسبی حاوی SARS‑CoV‑2 تغذیه می کنند ، می توانند عفونت را بدون نیاز به استفاده مجدد از میزبان مخزن عفونت، به نسل های بعدی منتقل کنند. با وجود تمام ویژگی های بالقوه ای که این موجود دارد ، بررسی وجود یا عدم وجود SARS‑CoV‑2 الزامیست ، به ویژه هنگامی که می دانیم کنه ها همزیستی با خفاش های نعل اسبی دارند. این عوامل اهمیت مطالعه اپیدمیولوژی ویروسی را در جمعیت کنه برجسته می کند. بدین ترتیب ، بر اساس توزیع گسترده کنه ها و همزیستی آنها با خفاش نعل اسبی ، ما پیشنهاد می دهیم مطالعات بیشتری در مورد نقش احتمالی کنه ها که ممکن است به عنوان یکی از میزبان های اصلی واسطه در حیوانات مختلف عمل کنند ، صورت گیرد.