مقایسه و بررسی تغییرات ژنومی SARS‑CoV‑2 در مقایسه با توالی کوید 19 در ایران - ولایتی, علی اکبر; فرنیا, پریسا; بشارتی, سعید; فرنیا, پوپک; غنوی, جلال الدین (فصلنامه نفس, 2021)
ویروس کرونا (COVID-19) یک ویروس RNA دار، تک رشته ای با سنس مثبت است. این ویروس هم بطور طبیعی و هم بعد از انتقال به افراد دچار جهش می شود، که انتقال آن از بیماران به سایر افراد موجب افزایش جهش در ژنوم آن شده است. جهش در این ویروس به سازگاری آن با شرایط مختلف کمک کرده و قدرت بیماری زایی در افراد جدید را افزایش داده است. بررسی نقاط جهش یافته میتواند در تشخیص و درمان کمک کننده باشد. تفاوت در نوکلئوتیدهای ویروس نه تنها در میزبان ها مختلف بلکه در سکانس های تهیه شده از نمونه های انسانی در کشورهای مختلف متفاوت است که این موضوع موجب شده تا سوال مهم در مورد ویروس که هر کشور در پی درمان، تشخیص و ساخت واکسن برای خود باشد، قوت بیشتری بگیرد.