بررسی هزینه‌های تشخیص و درمان بیماری سل: هزینه های بیماری سل - خسروی, بهمن; کاظم پوردیزجی, مهدی; ورهرام, محمد; شیخان, فاطمه; خسروی, بهمن; طبرسی, پیام; مرجانی, مجید; منیری, افشین; یوسفوند, مانی (فصلنامه نفس, 2021)
زمینه و هدف: بیماران مبتلا به سل غالباً هزینه های زیادی را صرف بیماری و ناتوانی و دریافت مراقبت های بهداشتی و درمانی می کنند. لذا این مطالعه با هدف بررسی هزینه های بیماری سل مقاوم به دارو و سل حساس به دارو در بیماران مبتلا به سل ریوي اسمیر مثبت در بیمارستان دکتر مسیح دانشوری انجام شد. مواد و روش کار: اين پژوهش به شيوه توصيفي و به صورت مقطعي و گذشته نگر اجرا شد. داده هاي مطالعه از طريق بررسی اسناد و مدارك مرتبط و همچنين مصاحبه و مشاهده جمع آوري گردید. برای برآورد هزینه های مستقیم و غیر مستقیم در انواع بیماری سل چهار فاز اصلی شامل فاز پیشگیری از ابتلا به بیماری، فاز تشخیص بیماری، فاز بستری بیمارستانی و فاز پیگیری های پس از ترخیص در نظر گرفته شد و هزینه های متناسب با هر فاز محاسبه شد. نتایج: میانگین هزینه بیماری سل حساس به دارو مبلغ 289,733,599 ریال (سهم هزینه های مستقیم 157,296,529 ریال و سهم هزینه های غیرمستقیم 132,437,070ریال) می باشد. میانگین هزینه درمان در بیماران مبتلا به سل مقاوم با میانگین مدت زمان بستری 49 روز بستری در بیمارستان مبلغ 1,335,478,894 ریال (سهم هزینه های مستقیم 615,664,024 ریال و سهم هزینه های غیر مستقیم 719,814,870 ریال) می باشد. نتیجه گیری: پیشنهاد می شود نهادها و سازمان های خیریه و حمایتی مانند بهزیستی و کمیته امداد، حمایت لازم تحت عنوان بیمه بیکاری و از کار افتادگی، افزایش یارانه و اختصاص سبد حمایتی از بیماران مسلول را در دستور کار خود داشته باشند.