آيا معاينات قلب از طريق تله مديسين به اندازه معاينات بر بالين بيماران قابل اعتماد است؟ - فدایی‌زاده, لیدا; شجره, الهام; فرزانگان, بهروز; حیدری, غلامرضا (فصلنامه نفس, 2020)
تله مديسين براي پزشكان و بيماران يك فرصت استثنايي براي انجام مشاوره هاي پزشكي از راه دور همزمان را فراهم آورده است. استفاده از ابزار نامانوس جهت انجام معاينات و يا عدم امكان انجام معاينات متداول از علل عدم استفاده به طور روزمره از اين فناوري است. مطالعات زيادي در زمينه استفاده از تله مديسين در بيماران قلبي عروقي وجود دارد اما هيچ كدام به بررسي معاينات قلبي كه يكي از پايه هاي اساسي تشخيص هاي باليني را تشكيل ميدهد نپرداختند. لذا در اين مطالعه به بررسي توافق معاینه قلب بیماران با استفاده از سیستم پزشکی از راه دور با معاینه از طریق بالین پرداختيم. مطالعه حاضراز نوع مطالعات مقطعي ميباشد. معاينات قلب براي هر بيمار به دوروش از راه دور و بر بالين انجام ميگرفت.معاينات از راه دور از طريق نرم افزار ويدئو كنفرانس و به صورت همزمان توسط پزشك از راه دور سمع و مشاهده مي‌شد.در پايان نتايج حاصل از دو روش معاينه با هم مقايسه و ارزيابي مي شد. درصد توافق معاینه از راه دور ونزدیک63.15 % و درصد عدم توافق این دو روش معاینه 36.85٪ می‌باشد. مطالعات متنوعي در مورد كابردهاي تله مديسين در بيماران قلبي وجود دارند. همگي بيانگر مزاياي فراوان استفاده از تله مديسين براي پيشگيري و كنترل بيماريهاي قلبي ميباشد در اين مطالعه براي تكميل نقصان مطالعات حاضر(عدم ارزيابي معاينات قلبي) به مقايسه معاينات قلبي از راه دور و روش متداول پرداختيم. با توجه به توافق بالاي اين دو روش معاينه ، نتايج اين مطالعه ميتواند باعث اطمينان بيشتر پزشكان و همكاري بيشتر اين گروه جهت استفاده بيشتر از اين فناوري شود تا بيماران بتوانند از مزاياي آن بهره مند شوند.