بررسی سطح آگاهی و نوع نگرش دانشجویان پرستاری-مامایی دانشگاه آزاد ورامین-پیشوا نسبت به تاثیر طب سنتی در درمان آسم آلرژیک - افشاری, فریده; اطهاری, سیده معصومه; اطهاری, سید شمس الدین (فصلنامه نفس, 2020)
آسم یک بیماری التهابی دستگاه تنفس و شایع است که تمام گروه های سنی را می تواند درگیر کند. التهاب واسپاسم ناشی از آسم در مجاری هوایی وغلیظ شدن ترشحات ریه، باعث کاهش یا بسته شدن راه عبور هوا به ریه ها می شود. آلرژی مهمترین علت آسم است. طب سنتی ایران عمدتاً بر پایه ی استفاده از گیاهان دارویی بوده که دانشی کهنسال است. لذا ارزیابی آگاهی و نگرش دانشجویان در مورد تاثیر این طب در درمان آسم امری مهم به نظر می رسد. این مطالعه توصیفی-تحلیلی بر روی 200 نفر دانشجوی پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا در پاییز 1392 با استفاده از پرسش نامه طراحی شده انجام شد. در این بررسی 186 نفر مونث و 14 نفر مذکر بوده اند که میانگین سنی آنها 98/1±84/21 بوده و 168 نفر از رشته پرستاری و 32 نفر مامایی بودند. از این تعداد، 174 نفر مجرد و بقیه متاهل بوده اند. از کل افراد شرکت کننده 3 نفر با دوره های طب سنتی آشنا بوده است. نتایج نشان داد که نگرش دانشجویان در کل مثبت بوده ولی آگاهی آنها در این زمینه کامل نمی باشد. با توجه به نتایج به دست آمده اقدامات مهمی جهت روشن تر شدن ابعاد مختلف علمی طب سنتی و برگزاری دوره های آموزشی ضروری می باشد.