بررسي ميزان توافق معاينات شكم به دو روش تله مديسين و بر بالين بيماران - فدایی‌زاده, لیدا; شجره, الهام; فرزانگان, بهروز; حیدری, غلامرضا (فصلنامه نفس, 2020)
در كشور ايران مناطق محروم و دور افتاده متعدد ي وجود دارند كه پزشكي از راه دور مي تواند اين امكان را فراهم آورد كه ساكنين اين مناطق از خدمات بهداشتي درماني موجود در مراكز درماني پيشرفته استفاده كنند. از آنجايي كه انجام معاينات باليني در تصميم گيري جهت تشخيص و درمان بيماران از اهميت ويژه اي برخوردار است، براي ارائه خدمات از طريق پزشكي از راه دور نياز به اثبات قابل اعتماد بودن اين معاينات وجود دارد. لذا در اين مطالعه به بررسي توافق معاینات شكم بیماران با استفاده از سیستم پزشکی از راه دور با معاینه از طریق بالین در بیمارستان مسیح دانشوری پرداختيم. دو روش معاينه از راه دور و بر بالين براي بيماراني كه به صورت تصادفی انتخاب ميشدند و فرم رضايت نامه كتبي را امضا ميكردند انجام شد. براي انجام معاينات، پزشكي كه بر بالين بيمار حضور داشت معاينات بيماران شامل مشاهده و سمع ولمس را براي پزشك از راه دور انجام ميداد. پزشك از راه دور به طور همزمان از طريق ويدئو كنفرانس معاينات پزشك اول را مشاهده و سمع ميكرد و نتايج معاينات را در پرسشنامه اي ثبت ميكرد. در مرحله بعد پزشك از راه دور خود بر بالين بيماران حاضر ميشد ومجددا معاينات شكم را انجام ميداد و در پرسشنامه ديگري ثبت ميكرد. چهل وهفت بيمار وارد مطالعه شدند كه 22 متغير(معاينه) براي هر بيمار مورد مطالعه قرار گرفت . از میان 22 متغیر مورد بررسی 20 مورد(90.9%) توافق عالي(کاپا بین 0.8-1)بین معاینه از راه دور ونزدیک وجود داشت. مطالعه حاضر نشان ميدهد دو روش معاينه شكم (تله مديسين و بر بالين بيماران )داراي توافق بالايي ميباشد كه اين مسئله ميتواند با اثبات قابليت اطمينان به معاينات از راه دور باعث همكاري بيشتر پرسنل مراقبت هاي پزشكي و در نتيجه افزايش پتانسيل گسترش سيستم پزشكي از راه دور شود.