مروری بر کاربرد DNA در گردش تومور در بررسی جهش های ژن گیرنده رشد اپیتلیالی سرطان ریه - میرطاووسی مهیاری, حنیفه; مدرسی, محمد حسین; خسروی, عدنان; اصفهانی منفرد, زهرا; سیفی, شراره (فصلنامه نفس, 2020)
مهمترین هدف تشخیصی و درمانی در سرطان ریه از نوع غیر سلول کوچک گیرنده رشد اپیتلیالی می‍باشد. جهش‌های این گیرنده می‍تواند پاسخ به درمان‍های شخصی و هدف دار را پیشگویی کند. به دلیل افزایش روزافزون نشانگرهای زیستی، نیاز به نمونه‍های بافت تومورال افزایش می‍یابد؛ هرچند که در عمل این‍گونه نمونه‍ها همیشه راحت به دست نمی‍آیند. آنالیز خونی (که بیوپسی مایع نیز نامیده می‌شود) می‍تواند یک روش جایگزین باشد. پلاسمای افراد مبتلا به سرطان حاوی DNA در گردش است که حاوی اطلاعاتی در خصوص جهش‍های تومور و حجم تومور باشد. این روش مقرون به صرفه می‌تواند دستیابی به خصوصیات تومور را به منظور تعیین اختصاصی ژنوم سرطانی، تسهیل نماید. در این مقاله کاربرد DNA در گردش تومور در تشخیص، تعیین پیش آگهی و پیشگویی مولفه‍های درمانی در خلال درمان سرطان ریه بررسی شده و دریچه‍ای به سوی پیشرفت‍های آینده می‍گشاید.