بررسی ارتباط بین کلونیزاسیون لوله تراشه با مدت زمان اینتوباسیون و شرایط بالینی نوزادان اینتوبه بستری در NICU بیمارستان امام حسین - حق پرست, بهشید; رادفر, میترا; شیروانی, فریبا (فصلنامه نفس, 2020)
اینتوباسیون نوزادان اقدام مهم و مداخلهگرانهای است که در نوزادان با مشکلات تنفسی ویا با سن حاملگی کم انجام می‍شود .این اقدام راه‍های تنفسی تحتانی نوزاد را در مقابل کلونیزاسیون با ارگانیسم‍ها حساس می‍نماید و آمادگی ابتلا به پنومونی و عوارض دیگر اینتوباسیون در نوزاد ایجاد خواهد شد. لذا شناسایی ارگانیسم‍هایی که لوله تراشه را کلونیزه می‍کنند و تاثیر مدت زمان اینتوباسیون جهت مثبت شدن کشت، می‍تواند در ارزیابی این بیماران کمک کننده باشد. از لوله‍های تراشه نوزادان اینتوبه پس از خارج شدن لوله (خارج شدن تصادفی یا خارج کردن در طی سیر بهبودی) جهت بررسی شیوع کشت مثبت‍، ترشحات قسمت انتهایی لوله با NG Tube خارج شده و در لوله‍های استریل حاوی محلول ترانزیشنال جهت انتقال به آزمایشگاه ریخته شد .در صورت عدم وجود ترشحات، شستشوی قسمت انتهایی لوله با نرمال‍سالین انجام شد و ترشحات ساکشن شده و در لوله‍های آزمایشگاهی ریخته شد و در آزمایشگاه جهت مناسب شدن محیط کشت، 24 ساعت اول در محیط تایو جهت غنی‍سازی و 24ساعت دوم در محیط blood agarجهت پاساژ قرار می‍گیرد. نتایج آماری این مطالعه نشان می‍دهد مدت زمان اینتوباسیون با کشت لوله تراشه ارتباط بارزی داشته است. سایر ریسک فاکتورهایی که در این مطالعه مورد بررسی و تحقیق قرار گرفت، ارتباط معناداری با این موضوع نداشته است. از جمله سن حاملگی، وزن نوزاد، جنس ،شکایت اصلی بیمار (علت بستری)، شرایط بالینی نوزاد در طی بستری و زمان ترخیص، مدت زمان دریافت آنتی‍بیوتیک و طول مدت بستری. در این مطالعه شایع‍ترین ارگانیسم در موارد کشت مثبت لوله تراشه، استافیلوکوک اورئوس و بعد از ان در درجه دوم کلبسیلا مطرح شده است. یافته‍ها بیانگر آن بود که از این تعداد نوزاد 63% دارای کشت مثبت لوله تراشه با ارجحیت ارگانیسم استاف و در درجه دوم کلبسیلا بوده‍اند. شناسایی این ارگانیسم‍ها در این NICU و بررسی آنتی‍بیوگرام این نوزادان می‍تواند در ارزیابی نوزادان اینتوبه این مرکز در آینده کمک کننده باشد. میانگین طول مدت زمان اینتوباسیون در موارد کشت مثبت در مقایسه با موارد کشت منفی، اختلاف چشمگیری داشته و در موارد کشت مثبت بیشتر بوده است.