تنفس از طریق دهان سبب کاهش فعالیت لوب پیشانی در طی حالت استراحت می شود - پارسازادگان, طناز; سلیمی, علیرضا; رئوفی, محمدرضا (فصلنامه نفس, 2020)
فعالیت پیاز بویایی در حالت تنفس از طریق بینی سبب ایجاد نوسانات ناشی از تنفس در نواحی قشری و تحت قشری مغز میشود. تصور بر این است که این نوسانات در پردازش اطلاعات و هماهنگ سازی فعالیت شبکههای مختلف مغزی موثر میباشد. تاکنون مطالعهای در زمینه تفاوت فعالیت قشر مغز در حالت تنفس از طریق بینی و تنفس از طریق دهان صورت نگرفته است. در این مطالعه ما فعالیت قشر مغز در ناحیهی لوب پیشانی را در حالت استراحت هنگام تنفس از طریق بینی و دهان به وسیلهی دستگاه ثبت مغزی بررسی کردهایم. ثبت مغزی با 19 کانال از 30 فرد سالم و راست دست (40-18سال) در هنگام استراحت در حالت تنفس از طریق بینی و دهان انجام شد. آنالیزهای آماری و پیش پردازش سیگنالها توسط نرم افزار sLORETA وMATLAB صورت گرفت. نتایج ما نشان داد تنفس از طریق دهان نسبت به تنفس از طریق بینی سبب کاهش معنادار توان باندهای فرکانسی بتا و گاما در لوب پیشانی میشود. از طرفی در این ناحیه توان باندهای فرکانسی دلتا، تتا و آلفا هیچ گونه تفاوت معناداری در حالت تنفس از طریق دهان نسبت به تنفس از طریق بینی ندارد. نتیجه گیری ما بدین صورت است که تفاوت فعالیت قشر مغزی در حالت تنفس از طریق دهان نسبت به تنفس از طریق بینی ممکن است مکانیسم احتمالی برای توجیه اثر مستقیم سیکل تنفسی در هنگام تنفس از طریق بینی بر روی پردازش اطلاعات نواحی مختلف مغز باشد.