آیا سندرم هیپونتیلاسیون چاقی و آپنه انسدادی خواب با عوارض بیشتر نسبت به آپنه انسدادی به تنهایی است؟ - عدیمی ناغان, پریسا; ملک محمد, مجید; آلوش, اولدوز; رضایی, عاطفه (فصلنامه نفس, 2020)
زمینه: اپنه خواب انسدادی ، یک اختلال مزمن می باشد که نیازمند مراقبت در کل دوره زندگی می باشد. بیماران مبتلا به سندرم هیپونتیلاسیون چاقی در مقایسه با افرادی با همان درجه چاقی اما بدون ابتلا به سندرم هیپوونتیلاسیون –چاقی هستند نیاز به بستری بیشتر در واحد مراقبت های ویژه و بیمارستان دارند .لذا هدف از این مطالعه مقایسه خصوصیات بالینی بیماران مبتلا به OSA و بیماران با سندرم هیپوونتیلاسیون به اضافه OSA از نقطه نظر عوارض دیابت و عوارض قلبی عروقی و افزایش فشار شریان ریوی می باشد. روش پژوهش: این مطالعه از نوع مورد- شاهد با استفاده از اطلاعات پرونده های بیماران مبتلا به OSAدر بیمارستان مسیح دانشوری انجام شد. با استفاده از پلی سومنوگرافی موارد متوسط و شدید تشخیص داده شده و با استفاده از اطلاعات بالینی پرونده ها موارد هیپوونتیلاسیون ناشی از چاقی مورد بررسی قرار گرفت و مواردی که کرایتریای ورود به مطالعه را داشتند در مطالعه شرکت داده شده اند.. در کل 138 نفر با معیارهای OSA متوسط تا شدید مطابقت داشتند. 55 فرد مبتلا به OSA متوسط تا شدید همراه با OHS در یک گروه قرار گرفتند و گروه دیگر شامل 83 فرد مبتلا به OSA متوسط تا شدید بدون OHS بود. یافته ها: نتایج تحقیق حاکی از اختلاف معنی دار بین دو گروه از نظرافزایش فشار شریان ریوی بود در گروه با هیپونتیلاسیون و OSA این امر شیوع بالاتری داشت. شیوع سکته های مغزی ، حملات قلبی ، فشار خون بالا و دیابت در دو گروه اختلاف معنی داری نداشت. نتیجه گیری : با توجه به نتایج مطالعه حاضردر بیماران مبتلا به OSA به تنهایی حتی در عدم حضور هیپوونتیلاسیون شیوع حملات قلبی عروق ،سکته های مغزی و دیابت قابل ملاحظه می باشد و تفاوت معنی داری با حضور هیپوونتیلاسیون ندارد ولی افزایش فشار شریان ریوی در گروه OSA همراه با هیپوونتیلاسیون بیشتر است. احتمالا با توجه به هیپوکسی طولانی تر و شدید تر باعث این واقعه شده است.که این امر اهمیت هیپوکسی را در ایجاد افزایش فشار شریان ریوی نشان می دهد.