بررسی تولیدات علمی اعضای هیات علمی پژوهشکده سل و بیماری‌های ریوی (بیمارستان دکتر مسیح دانشوری) در سال های 2009 تا نیمه 2012 میلادی - سهرابی, محمدرضا; حاجی هاشمی, زهرا; وفایی, رضا (فصلنامه نفس, 2017)
به منظور ارایه شواهد به سیاست‌گذاران مرکز مسیح دانشوری، این پژوهش با هدف بررسی روند تولیدات علمی این مرکز در پایگاه داده های اسکوپوس و "آی‌اس‌آی" در سال‌های 2009 تا 2012 انجام شد. در یک مطالعه توصیفی، تولیدات علمی و "شاخص اچ" تمامی اعضای هیات علمی دارای ردیف استخدامی پژوهشکده سل و بیماری‌های ریوی (بیمارستان دکتر مسیح دانشوری) در پایگاه داده های اسکوپوس و آی‌اس‌آی در سال‌های 2009 تا نیمه سال 2012 مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده‌ها به صورت اعلام تعداد مقالات و استنادات کل و سه سال و نیم گذشته به تفکیک سال، میانگین شاخص اچ در دو پایگاه اسکوپوس و آی‌اس‌آی تنظیم شد. تعداد مقالات بین رتبه‌های مختلف علمی نیز با استفاده از آنالیز واریانس مقایسه شد. میانگین (انحراف معیار) مقالات در پایگاه داده‌های اسکوپوس در سال‌های 2009 تا 2011 به ترتیب (3/5) 7/3، (6/5) 3/3 و (3/5) 3/3 مقاله به ازای هر عضو هیئت علمی برآورد شده است. این ارقام برای پایگاه داده‌های آی‌اس‌آی به ترتیب برابر (9/3) 5/2، (1/3) 7/1 و (8/3) 1/2 بوده است. میانگین شاخص اچ در پایگاه داده‌های اسکوپوس (3/3) 9/2 و برای آی‌اس‌آی (7/2) 4/2 محاسبه شد. تعداد کل مقالات و استنادات سه سال اخیر در رتبه استادی به طور معنی‌داری از رتبه‌های استادیاری و دانشیاری بالاتر بود (0/001>P). تولیدات علمی و استنادات مرکز مسیح دانشوری در پایگاه داده‌های اسکوپوس و آی‌اس‌آی در سه سال مورد بررسی روندی نسبتا ثابت داشته اما بالاتر از متوسط دانشگاه بوده است.