شناسایی عناصر کلیدی مدیریت بحران بیمارستانی در دوران همه گیری با تأکید بر شرایط کووید 19 - روزبهانی رحیم; زمانی مقدم افسانه; رهنمای رودپشتی فریدون (فصلنامه نفس, 2024)
مطالعات مدیریت بحران بیمارستانی کووید 19 نشان می‌دهد که سیستم‌های بهداشتی متناسب با شرایط و امکانات سازمانی، استراتژی‌های بهداشتی را در راستای ارتقا تاب‌آوری سازمانی در مقابله با همه‌گیری ارائه داده‌اند. هدف از این مطالعه شناسایی عناصر مدیریت بحران بیمارستانی در دوران همه‌گیری می‌باشد. پژوهش حاضر با هدف کاربردی و روش تحلیل محتوا صورت گرفته است. در اين پژوهش براي جمع‌آوري اطلاعات از دو روش کتابخانه‌اي و میداني استفاده شده است. در روش کتابخانه‌اي براي بررسي ادبیات نظري و بررسي پیشینه تحقیقات گذشته از کتاب‌ها و مقالات، سايت‌ها و پورتال‌هاي اينترنتي استفاده شد. نمونه‌گیری برای انجام مصاحبه به صورت غیر احتمالی و با روش گلوله برفی انجام گرفت. پانل متخصصین متشکل از ده متخصص ریه و چهار سوپروایزر بود. گردآوری اطلاعات از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته و کدگذاری باز انجام گرفت. یافته‌های این پژوهش حاکی از آن است که سه بعد روانشناختی، مالی و انسانی از عوامل موثر در مدیریت بحران بیمارستانی در همه‌گیری‌های بهداشتی می‌باشد. بعد روانشناختی شامل سه محور فشارکاری، طرد اجتماعی و انتقال بیماری می‌باشد. بعد منابع مالی شامل سازماندهی منابع و امکانات، بهره‌وری اقتصادی و شاخص‌های اقتصادی می‌باشد. سومین بعد منابع انسانی است که شامل آموزش و یادگیری، توسعه حرفه‌ای و توانمند سازی است. سیستم‌های بهداشتی حتی در جوامع توسعه‌یافته بیش از هر چیز نیازمند منابع اطلاع رسانی گسترده در سطح جامعه جهت افزایش سواد سلامت عموم مردم می‌باشند. از آنجا که همه‌گیری‌ها، آسیب‌های اقتصادی شدیدی در پی دارند و همه دولت‌ها قادر به مقابله با شوک اقتصادی ناشی از بحران‌های بهداشتی نمی‌باشند، لذا تشکیل شبکه سواد سلامت و پشتیبانی قوی از آن، عامل تاثیر‌گذاری برای مقابله با بحران‌های فوری مانند همه‌گیری‌ها می‌باشد که این امر توسط ارتقا مدیریت بحران بیمارستانی میسر خواهد شد.