بررسی ویژگی‌ها و شدت بیماری کووید 19 در پرسنل بیمارستانی با سابقه واکسیناسیون آنفولانزا - ورهرام محمد; سید مهدی سید محمد; قازانچایی الهام; عابدینی عاطفه; امینیان نسرین; ناجی سید علیرضا; مرتاض اسماعیل; ولایتی علی اکبر (فصلنامه نفس, 2024)
مقدمه: فعـال شـدن سیـستم ایمنی در برابر آنفولانزا شاید بتواند در مقابل ابتلا به کرونا محافظت کند، ولی تعامل پاسخهاي ایمنی بسیار پیچیده است. تزریق واکسن آنفولانزا تاثیراتی بر تلاقی این دو بیماری با هم و احتمالا شدت بیماری کوویدـ19 دارد. برخی از مطالعات ارتباط معکوس بین واکسیناسیون آنفولانزا و عفونت کوویدـ19 ویافته های بالینی آن را مشاهده کردند. هدف از این مطالعه بررسی ویژگی ها و شدت بیماری کووید 19 در پرسنل بیمارستانی که واکسن آنفولانزا تزریق کرده بودند می باشد. روش کار: این مطالعه یــک مطالعــه مقطعی در پرسنل مبتلا به کرونای بیمارستان دکتر مسیح دانشوری که واکسن آنفولانزا دریافت کرده بودند می باشد. اطلاعات دموگرافیک بیماران، طول مدت استعلاجی به علت ابتلا به کرونا، نتایج سی تی اسکن ریه، علائم بالینی کووید-19، ابتلا یا عدم ابتلا به بیماری زمینه ای، نتایج شمارش گلبولهای خونی و Cycle Threshold ratio و لود ویروس مورد بررسی قرار گرفت. بیماران به دو گروه دارای Cycle Threshold ratio کمتر یا بیشتر از 25 تقسیم شدند و توزیع جنسیت، میزان بستری در بخش مراقبتهای ویژه، میزان ابتلا به تنگی نفس و میزان ابتلا به بیماری زمینه ای در این دو گروه با هم مقایسه شد. نتایج: میانگین روزهای استعلاجی پرسنل 69/17 روز بود. 7/16% به بستری در بخش مراقبت های ویژه نیاز پیدا کردند. 8/2% بیماری زمینه ای داشتند. نتایج سی تی اسکن ریه 75% نرمال بود. تب 4/33 درصد، گلودرد 5/37 درصد، سرفه 2/47 درصد، و تنگی نفس 2/4 درصد بود. متوسط تعداد گلبولهای سفید خون 6920 عدد بود. تفاوت آماری معنی داری در جنسیت بیماران، میزان بستری در ICU، ابتلا به تنگی نفس و ابتلا به بیماری زمینه ای بین دو گروه دارای Cycle Threshold ratio کمتر یا بیشتر از 25 وجود نداشت. نتیجه گیری: نتایج مطالعه توزیع سنی، جنسی، شغلی، بیماری زمینه ای، روزهای استعلاجی، شدت علائم، تستهای آزمایشگاهی و تصویربرداری پرسنل بیمارستانی که واکسن آنفولانزا دریافت کرده و به کرونا مبتلا شده بودند را نشان داد. ارتباطی بین لود ویروس با جنسیت بیماران، ابتلا به بیماری زمینه ای، میزان ابتلا به تنگی نفس و بستری در ICU وجود نداشت. نتایج در مجموع نمی تواند تاثیر کاهشی تزریق واکسن آنفولانزا در شدت علائم بیماری کووید 19 را ثابت کند.